31 Ιουλ 2008

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ AGORA PRESS

Επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι πληροφορίες που μεταφέραμε στο πρωινό post καθώς όπως μετέδωσε πριν απο λίγο το ΑΠΕ:
Συνάντηση είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Σεραφειμάκη και τον αντιπρόεδρο κ. Σωτήρη Χριστογιάννη του Συνδέσμου Εμπορίας Εταιριών Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ), παρουσία του γενικού γραμματέα κ. Γιάννη Οικονόμου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «οι εκπρόσωποι των εταιριών πετρελαιοειδών δήλωσαν έτοιμοι να συνεργαστούν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς καυσίμων προς όφελος του καταναλωτή. Τους ενημέρωσα ότι, εν όψει της μεγάλης εξόδου του Αυγούστου και δεδομένης της κάμψης των διεθνών τιμών, οι έλεγχοι αυστηροποιούνται".
Ο κ.Φώλιας είπε ότι έδωσε, σήμερα, εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, από αύριο το πρωί, να εντείνουν ακόμη περισσότερο τους ελέγχους στις τιμές πώλησης των εταιριών πετρελαιοειδών και των πρατηρίων καυσίμων. "Δεν υπάρχουν, πλέον, περιθώρια να παίζουμε με τον πολίτη", κατέληξε.

Το αργό πέφτει, η βενζίνη στο...ΥΨΟΣ της

Πληροφορίες θέλουν τον Υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια να "τα έχει πάρει στο κρανίο" με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των καυσίμων. Όταν η τιμή του αργού ανεβαίνει, η αύξηση είναι άμεσα ορατή στα βενζινάδικα. Όταν όμως πέφτει - όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες - οι βενζινοπώλες ¨ξεχνάνε" να ρίξουν τις τιμές. Ο Φώλιας αντιλαμβάνεται πολύ καλά το πολιτικό κόστος που δημιουργείται για την κυβέρνηση απο αυτή την κατάσταση και θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τακτική ¨μαστίγιου-καρότου". Πολύ φρέσκιες πληροφορίες λένε πως είτε σήμερα το μεσημέρι είτε στις αρχές της άλλης βδομάδας (το πιθανότερο όμως είναι σήμερα γιατί το θέμα "καίει") θα δει τους βενζινοπώλες και θα τους ζητήσει να ρίξουν τις τιμές. Αν ακούσει πάλι τα ίδια (περί αποθεμάτων που έχουν αγοραστεί ακριβότερα) συνεργάτες του λένε πως θα απειλήσει ευθέως τον κλάδο με απελευθέρωση ωραρίου, αυτόματους πωλητές, βενζινάδικα στα σούπερ - μάρκετ. Το τελευταίο βέλος στη φαρέτρα του Φώλια όμως δεν είναι δικό του. Είναι το Αλογοσκούφη. Αυτός είναι που μπορεί να επιβάλλει τις ταμειακές μηχανές στα βενζινάδικα. Το ερώτημα είναι αν θα το ζητήσει ο Φώλιας κι αν το ζητήσει τι απάντηση θα πάρει απο τον "τσάρο". Διότι όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες πως τα αιτήματα του Υπουργείου Αανάπτυξης για συνδρομή του Υπουργείου Οικονομίας στην πολιτική κατά της ακρίβειας πέφτουν συνήθως στο κενό. Γιατί άραγε;

30 Ιουλ 2008

Η Ελλάδα δεύτερη ακριβότερη χώρα στο πετρέλαιο κίνησης

Δεύτερη ακριβότερη χώρα από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2008. Πρώτη είναι η Ολλανδία στο πετρέλαιο, αλλά και στην βενζίνη σούπερ. Ειδικά στη βενζίνη, η Μάλτα και η Ιταλία ρίχνουν την Ελλάδα στην τέταρτη θέση!
Τα παραπάνω συμπεράσματα περιέχονται στα στοιχεία για τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το πρώτο εξάμηνο του 2008, παρουσίασε ο Επίτροπος κ. Πιλμπαγκς, αρμόδιος για θέματα ενέργειας απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Επίτροπος ανέφερε ότι:
«Από την 1η Ιανουαρίου 2008 έως την 5η Ιουνίου 2008, η τιμή καλαθιού του αργού πετρελαίου του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγικών Εξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), η οποία είναι συνήθως πολύ κοντινή στη μέση τιμή προμήθειας αργού πετρελαίου της ΕΕ 27, ανέβηκε από τα 92 δολάρια στα 130 ανά βαρέλι, δηλαδή μια αύξηση κατά 41% σε δολάρια ΗΠΑ. Συνεκτιμώντας την ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ την ίδια περίοδο, η ποσοστιαία αύξηση, εκφραζόμενη σε ευρώ, ανήλθε σε 35% (από 63 ευρώ σε 85 ευρώ ανά βαρέλι ή από 0,396 ευρώ σε 0,535 ευρώ ανά λίτρο).
Όσον αφορά την μέση εξέλιξη της καθαρής τιμής στην ΕΕ 27 (χωρίς δασμούς και φόρους) για την Εuro-super 95 κατά την υπό εξέταση περίοδο, σημειώθηκε αύξηση κατά 21% στις εκφραζόμενες σε ευρώ τιμές (από 0,539 ευρώ σε 0,651 ευρώ ανά λίτρο).
Σημειωτέον ότι η αύξηση της τιμής της Euro-super 95 στην Αγγλία περιορίστηκε σε 8,4% κατά μέσον όρο, λόγω της φορολόγησης και ειδικότερα των ειδικών φόρων κατανάλωσης, που αντιπροσωπεύουν ένα σταθερό ποσό. Η εξέλιξη της τιμής εκ του διυλιστηρίου για την Euro-super 95 συμβαδίζει, σε γενικές γραμμές, με την εξέλιξη της προ-φόρου τιμής, ενώ η κύρια διαφορά έγκειται στο κόστος που σχετίζεται με τη διανομή του προϊόντος (περιθώρια διανομής).»
Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο καυσίμων (30.6.2008) η Ελλάδα διαθέτει την 4η ακριβότερη βενζίνη Euro-super 95 στην ΕΕ 27 ύστερα από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Μάλτα και το 2ο ακριβότερο πετρέλαιο κίνησης στην ΕΕ 27 ύστερα από την Ολλανδία.
Τι θα κάνουν για αυτή την ασυδοσία στην ελληνική αγορά καυσίμων οι (ανευθυνο)υπεύθυνοι; Και κατ' αρχάς είναι στη θέση τους ή έχουν γεμίσει τα ρεζερβουάρ των πολυτελών τους αυτοκινήτων κι έχουν φύγει για διακοπές;

Mηνυτήρια αναφορά και έγκλιση κατά των «εισπρακτικών εταιρειών»

Έγκλιση και μηνυτήριο αναφορά κατά των καλουμένων «εισπρακτικών εταιρειών» για το αδίκημα της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).
Οι εν λόγω εταιρείες, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ, «έχουν ως αντικείμενο των εργασιών τους την ανάληψη έναντι των πελατών τους - επιχειρήσεων, του έργου της είσπραξης οφειλών, δικαστικώς και εξωδίκως, για τις οποίες μας δόθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν τη διάπραξη του αδικήματος της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πλέον της εγκλίσεως, ο ΔΣΑ κατέθεσε «και μηνυτήρια αναφορά επί του παραπάνω προβλήματος στο σύνολό του, με βάση την σχετική έρευνα του Συνηγόρου του Καταναλωτή σύμφωνα με την οποία προκύπτει η ύπαρξη και λειτουργία 26 εισπρακτικών εταιριών, αναμένοντας από την Εισαγγελία Πλημ/κων Αθηνών να πράξει το καθήκον της προς προστασία, πρωτίστως, των χιλιάδων καταναλωτών-οφειλετών».
Όπως προσθέτει ο ΔΣΑ στην ανακοίνωση του: «Θεωρούμε ότι όλοι οι δανειστές και, βεβαίως, και οι Τράπεζες, έχουν δικαίωμα να αναθέτουν την είσπραξη απαιτήσεων μόνον σε δικηγόρους που τελούν σε έμμισθη εντολή μ' αυτές ή σε εξωτερικούς δικηγόρους ή δικηγορικές εταιρείες με αμοιβή κατά τον Δικηγορικό Κώδικα και δικαστικούς επιμελητές και όχι, ασφαλώς, σε εμπορικές εταιρείες».
»Ούτε, ακόμη, οι τελευταίες δικαιούνται να μεσολαβούν, ώστε η υπόθεση να ανατίθεται σε δικηγόρο και δικαστικό επιμελητή της δικής τους επιλογής (και όχι του δανειστή εντολέα), διότι οι δικηγόροι και οι δικαστικοί επιμελητές δεν είναι εμπορεύματα, αλλά δημόσιοι λειτουργοί, και δεν υπακούουν στους κανόνες της οικονομικής προσφοράς και ζήτησης, αλλά στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τη συνείδησή τους».
»Λόγω της ευρύτερης κοινωνικής διάστασης ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα του Α.Π. κ. Γεώργιο Σανιδά, οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εις βάθος διερεύνηση του θέματος» επισημαίνει ο ΔΣΑ.
Ειδική αναφορά γίνεται στην μηνυτήρια αναφορά του ΔΣΑ και στις «πρακτικές» που ακολουθούν οι εισπρακτικές εταιρείες.
Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ: «Οι εφαρμοζόμενες από αυτές τις εταιρείες μέθοδοι είσπραξης στοιχειοθετούν παράβαση των αρχών της ευπρέπειας και του σεβασμού της προσωπικότητας του οφειλέτη. Μεταξύ αυτών των μεθόδων περιλαμβάνεται η άσκηση διαρκούς ψυχολογικής πίεσης όχι μόνο κατά του οφειλέτη ατομικά, αλλά και η διεύρυνση της πίεσης και στους οικείους του οφειλέτη».
»Συνήθης είναι, από αυτή την άποψη, η τακτική της όχλησης του οφειλέτη στον κοινωνικό ή επαγγελματικό του χώρο, προκειμένου η δημοσιοποίηση της οφειλής του εν μέσω φίλων, γνωστών και συναδέλφων να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και χειραγώγησης της συμπεριφοράς του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, έχει καταγγελθεί από πολίτες μέχρι και η εκτόξευση απειλών από υπαλλήλους εισπρακτικών εταιρειών, όπως είναι η έκδοση δυσμενών στοιχείων μέσω του συστήματος 'Τειρεσίας' με μελλοντικό αποκλεισμό των οφειλετών από πρόσβαση σε δανειακές υπηρεσίες, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί από τους προϊσταμένους τους».
»Οι εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες προβαίνουν σε ενέργειες οι οποίες εντάσσονται αποκλειστικά στις αρμοδιότητες του δικηγορικού λειτουργήματος (όπως η αποστολή εξωδίκων και η έκδοση διαταγών πληρωμής) χωρίς φυσικά να είναι δικηγορικές εταιρείες, προδήλως τελούν το ποινικό αδίκημα της αντιποίησης άσκησης δικηγορίας, το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 175 παρ. 2 Ποινικού Κώδικα, ενώ παράλληλα και η τυχόν αναγκαστική εκτέλεση διαταγών πληρωμής από άτομα τα οποία δεν έχουν την ιδιότητα του δικαστικού επιμελητή, ομοίως συνιστά το αδίκημα της αντιποίησης».
»Αλλά περαιτέρω πρόβλημα είναι και το γεγονός ότι οι εισπρακτικές εταιρείες διατείνονται σε ανακοινώσεις και οχλήσεις τους προς τους καταναλωτές ότι συνιστώνται από άτομα τα οποία είναι δήθεν 'νομικοί', δίχως φυσικά αυτό να αληθεύει σε καμία περίπτωση».

Απόσυρση του προϊόντος "Power Genius/Refresh - Ποτό από φρούτα"

Την ανάκληση ποτού με φρούτα με μη εγκεκριμένο νέο τρόφιμο ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ. Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον Ενιαίο Φορέα σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους και αφορά στο ποτό με φρούτα με την εμπορική επωνυμία "Power Genius/Refresh - Ποτό από φρούτα", το οποίο διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει και εκχύλισμα Ginkgo Biloba (προερχόμενο από το φυτό Ginkgo Biloba), το οποίο θεωρείται νέο τρόφιμο και δεν έχει εγκριθεί η χρήση του ως συστατικού τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι η αδειοδότηση χρήσης πρέπει να δρομολογηθεί από την ενδιαφερόμενη εταιρεία, μέσω των διαδικασιών του Κανονισμού 258/97/ΕΚ για τα νέα τρόφιμα.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ αναφέρει ότι ενημερώθηκε εγγράφως από τον ΕΦΕΤ ότι το προϊόν Refresh Power Genius πρέπει να αποσυρθεί γιατί περιέχει στη σύστασή του το συστατικό «εκχύλισμα από φύλλα Gingko Biloba» για το οποίο δεν έχει ληφθεί έγκριση κυκλοφορίας. Τονίζει επίσης ότι το «εκχύλισμα από φύλλα Gingko Biloba» είναι φυσικό συστατικό και προέρχεται από τα φύλλα του ομώνυμου δέντρου και κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως συμπλήρωμα διατροφής ή συστατικό συμπληρωμάτων διατροφής. Το «εκχύλισμα από φύλλα Gingko Biloba» προστίθεται στο προϊόν Power Genius σε ποσοστό 0,08% για τις χαρακτηριστικές ιδιότητες γεύσης που προσδίδει. Λόγω της τυπικής εφαρμογής του Κανονισμού 258/97/ΕΚ περί «νέων τροφίμων» (novel food) η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ καλείται να αποσύρει από την αγορά τα προϊόντα Power Genius σε συσκευασίες 1 λίτρου και 330 ml. Η εταιρεία τονίζει ότι η απόσυρση δεν γίνεται για λόγους ασφάλειας των προϊόντων. Η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ ζητά συγγνώμη από τους καταναλωτές και τους πελάτες της για την έλλειψη που θα δημιουργηθεί και ενημερώνει ότι θα αντικατασταθεί σύντομα με νέο, διαφοροποιημένο ως προς το εν λόγω συστατικό, προϊόν.

29 Ιουλ 2008

Χρονικό όριο δύο μηνών για Αποζημιώσεις!

Ανώτατη προθεσμία δύο μηνών για την καταβολή των Αποζημιώσεων σε περίπτωση Τροχαίου Ατυχήματος θέτει σχετικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι δύο μήνες είναι το Ανώτατο Χρονικό Όριο και για την Υποβολή Προσφοράς Αποζημίωσης και για την Υποβολή της Αιτιολογημένης Απάντησης.
Σε αντίθετη περίπτωση η Εταιρία υποχρεούται να καταβάλει στους Ασφαλισμένους Τόκους Υπερημερίας, οι οποίοι αρχίζουν να μετρούν μετά τη λήξη του διμήνου. Οι Κυρώσεις, εκτός από την επιβολή Προστίμου Ύψους 3.000 ευρώ, φτάνουν μέχρι και την Ανάκληση της Άδειας Λειτουργίας της Ασφαλιστικής Εταιρίας, για περιπτώσεις συνεχούς καθυστέρησης στην καταβολή των Αποζημιώσεων ή Επανειλημμένης Παραβίασης του Νόμου.

Πρόστιμα 9 εκατ. ευρώ επέβαλε στον ΟΤΕ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ καλείται να καταβάλει ο ΟΤΕ για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών (1 εκατ.), καθώς και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού (8 εκατ. ευρώ), σε υπόθεση που αφορά την υπηρεσία double play της Tellas.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που αποφάσισε την επιβολή διοικητικών προστίμων, κατηγορεί τον ΟΤΕ για μονοπωλιακή συμπεριφορά και επισημαίνει ότι έχει δεχθεί ανάλογες καταγγελίες και από άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΤ τη Δευτέρα, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν επειδή ο ΟΤΕ «παρενέβαλε ανυπέρβλητα προσκόμματα στο πρώτο εγχείρημα εμπορικής προώθησης στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tellas της υπηρεσίας double play (συνδυασμός σταθερής τηλεφωνίας με γρήγορο Ίντερνετ)».
Ο ΟΤΕ, αποκλειστικός πάροχος του βασικού δικτύου πρόσβασης, παραβίασε διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί παροχής «ανοικτού δικτύου». Επίσης, καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση του στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθόσον δεν παρείχε ως όφειλε στην Tellas πρόσβαση στο δίκτυο μέσω συνεγκατάστασης και συναφών ευκολιών.
H Tellas αναγκάστηκε να αναστείλει την εμπορική προώθηση της υπηρεσίας double play, με αποτέλεσμα να υποστεί οικονομική ζημία και να δυσφημιστεί σε χιλιάδες πελάτες της.
«Οι δομικές αδυναμίες του ΟΤΕ και η μέχρι τώρα μονοπωλιακή του συμπεριφορά, αποδεικνύουν ότι η εθνική (ευρυζωνική) προσπάθεια που βασίζεται στο μοντέλο του ενός και μοναδικού δημόσιου δικτύου πρόσβασης του ΟΤΕ – το οποίο αποτελεί το βασικό ανασταλτικό παράγοντα (bottleneck) ανάπτυξης της αγοράς και που ο ΟΤΕ υποχρεώνεται με νόμους να το μοιράζεται επί ίσοις όροις με τους ανταγωνιστές του - δεν έχει κατορθώσει να απομακρύνει την χώρα μας από τις τελευταίες θέσεις της ΕΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Νικήτας Αλεξανδρίδης.
»Μια ψηφιακή στρατηγική της Πολιτείας που θα συνεχίσει να βασίζεται σ’ αυτό το μη-αποδοτικό μοντέλο ανάπτυξης, όχι μόνον δεν θα μπορέσει να φέρει τα θεαματικά αποτελέσματα τεχνολογικής προόδου που χρειάζεται η Ελλάδα για να καταταγεί σύντομα ανάμεσα στις πλέον ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ, αλλά ούτε και προβλέπεται να έχει χαρακτηριστικά μακροπρόθεσμης επιτυχίας.»

28 Ιουλ 2008

Η γεωγραφία του πλούτου μέσα από τα δηλωθέντα εισοδήματα για το 2007

Οι Αθηναίοι, οι κάτοικοι της Αν. Αττικής, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης δηλώνουν τα υψηλότερα εισοδήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων. Στον αντίποδα οι κάτοικοι των νομών Πέλλας, Λακωνίας, Σερρών, Καστοριάς και Πιερίας.
Κατά μέσο όρο οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι βάσει του μέσου δηλωθέντος εισοδήματος βρίσκονται στην Αθήνα αφού 1.569.554 πολίτες-οικογένειες δήλωσαν το περασμένο έτος μέσο εισόδημα 19.422 ευρώ, περίπου 4.000 ευρώ περισσότερα από τον μέσο όρο των δηλωθέντων εισοδημάτων ολόκληρης της επικράτειας (15.622 ευρώ).
Στη δεύτερη θέση βρίσκονται 184.230 φορολογούμενοι της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι δήλωσαν μέσο ετήσιο εισόδημα 17.871 ευρώ και ακολουθούν 302.186 Πειραιώτες με μέσο εισόδημα 16.099 ευρώ, 551.952 Θεσσαλονικείς με μέσο εισόδημα 15.552 ευρώ και 75.639 φορολογούμενοι του νομού Κοζάνης με μέσο δηλωθέν εισόδημα 15.517 ευρώ.
Μάλιστα οι κάτοικοι του νομού Κοζάνης βρέθηκαν για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα με τους πιο πλούσιους νομούς της χώρας όσον αφορά τα δηλωθέντα εισοδήματα ξεπερνώντας ακόμη και την Αχαΐα που παραδοσιακά κατείχε την πέμπτη θέση και τώρα βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον νομό Κοζάνης με μέσο εισόδημα 15.316 ευρώ.
Στους 10 πιο φτωχούς νομούς της χώρας, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων των φορολογουμένων που κατοικούν σε αυτούς, είναι ο νομός Πέλλας, αφού 69.923 φορολογούμενοι δήλωσαν το προηγούμενο έτος μέσο ετήσιο εισόδημα 11.062 ευρώ.
Ακολουθούν οι 44.583 κάτοικοι του νομού Λακωνίας με μέσο δηλωθέν εισόδημα 11.213 ευρώ, οι 90.115 φορολογούμενοι του νομού Σερρών με μέσο εισόδημα 11.360 ευρώ, οι 25.815 κάτοικοι του νομού Καστοριάς με 11.525 ευρώ, οι 61.954 φορολογούμενοι του νομού Πιερίας με 11.628 ευρώ, οι 40.990 κάτοικοι του νομού Κιλκίς με 11.703 ευρώ, της Ημαθίας με 11.747 ευρώ, της Ζακύνθου με 11.784 ευρώ, της Αιτωλοακαρνανίας με 11.814 ευρώ και της Ροδόπης με 11.846 ευρώ.

25 Ιουλ 2008

Ακρίβυνε η Αθήνα, ακριβότερη πόλη η Μόσχα

Η Μόσχα είναι για τρίτη συνεχή χρονιά η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για τους ξένους εργαζόμενους και 1,5 φορά ακριβότερη α ό τη Νέα Υόρκη, τη Σανγκάη, το Αμστερνταμ και τη Μαδρίτη, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική εταιρεία δ ιαχείρισης ανθρωπίνων πόρων Mercer.
Το Τόκιο ξεπέρασε το Λονδίνο και κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, ενώ το Οσλο, ενισχυμένο από τα πετροδολάρια ανέβηκε έξι θέσεις και είναι τέταρτο στη λίστα.
Η Ασουνσιόν (Παραγουάη) είναι η φθηνότερη μεγαλούπολη στον κόσμο για έκτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Mercer η οποία λαμβάνει υπ΄όψιν το κόστος περισσοτέρων 200 ειδών και υπηρεσιών σε 143 πόλεις.
Ο δείκτης του κόστους ζωής στη Μόσχα είναι 142,4 μονάδες συγκρινόμενο με τον ακριβότερη πόλη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη, που φέτος καταλαμβάνει την 22η θέση, και όπου το κόστος ζωής είναι 100 μονάδες.
Η Αθήνα καταλαμβάνει, μαζί με το Αμστερνταμ και το Σάο Πάολο, την 25η θέση, έχοντας ανέλθει κατά τέσσερις θέσεις σε σχέση με την περυσινή κατάταξη, και ο δείκτης του κόστους ζωής τοποθετείται στο 97 (έναντι 90,6 πέρυσι).
Αν και οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο αισθάνονται την πίεση του πληθωρισμού, οι μεγάλες συναλλαγματικές διακυμάνσεις και οι οικονομικές διαφορές διαφοροποιούν τις επιπτώσεις του από χώρα σε χώρα.
"Η έρευνά μας επιβεβαιώνει την παγκόσμια τάση ανόδου των τιμών για ορισμένα είδη διατροφής και το πετρέλαιο, ωστόσο η αύξηση δεν είναι αντίστοιχη σε όλες τις χώρες", λέει η Ιβόν Τρέιμπερ, επικεφαλής των ερευνητικών προγραμμάτων της Mercer.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις ευθύνονται για πολλές από τις ανακατατάξεις στη φετινή λίστα, καθώς με την ισχυροποίηση του ρουβλίου, του ευρώ και άλλων νομισμάτων έναντι του αμερικανικού δολαρίου, οι αμερικανικές πόλεις φαίνονται φτηνότερες.
Χώρες με υψηλό δείκτη οικονομικής ανάπτυξης κατέγραψαν υψηλούς δείκτες κόστους ζωής, με το Σάο Πάολο της Βραζιλίας (25η θέση από 62η πέρυσι) και την Κωνσταντινούπολη (23η θέση από 38η πέρυσι) να ανεβαίνουν κατά πολλές θέσεις στη φετινή λίστα.
Η έκθεση λαμβάνει υπ΄όψιν το κόστος ειδών και υπηρεσιών για έναν ξένο εργαζόμενο που θα επιθυμούσε να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης.

Μπλόκο σε πάνω από 106,4 τόνους ακατάλληλου καφέ εισαγωγής από την Νομαρχία Πειραιά

Οι ενδελεχείς έλεγχοι της Νομαρχίας Πειραιά σε κάθε προϊόν που πρόκειται να εισαχθεί στην χώρα μας από τα τελωνεία του Πειραιά, φέρνουν στο φως νέα ευρήματα.
Συγκεκριμένα, 106.482 κιλά ακατάλληλου για τη δημόσια υγεία άφρυκτου (μη ψημένου) καφέ, προέλευσης Βιετνάμ, εντοπίστηκαν από τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας στο Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.
Κατά τον έλεγχο του προϊόντος το οποίο ήταν συσκευασμένο σε πέντε μεγασάκους και αποθηκευμένο σε πέντε containers βρέθηκε μεγάλος αριθμός εντομότρητων και μελανών κόκκων σε ποσοστό πάνω από 10%, γεγονός που σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (άρθρο 47 παρ. 5) το καθιστά ακατάλληλο για κατανάλωση.
Αμέσως έγινε δέσμευση από την Νομαρχία Πειραιά και διατάχθηκε η απαγόρευση της εισαγωγής του προϊόντος στην χώρα μας, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά
Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη μεγάλη ποσότητα ακατάλληλου καφέ της ίδιας εισαγωγικής εταιρείας SUCAFINA HELLAS S.A. που βρίσκουν στο Τελωνείο οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά. Ειδικότερα:
 Στις 13/12/05 είχαν εντοπιστεί από την Νομαρχία Πειραιά 68.430 κιλά ακατάλληλου καφέ, προέλευσης Βιετνάμ
 Στις 5/1/06 είχαν εντοπιστεί 64.650 κιλά ακατάλληλου καφέ, προέλευσης Βιετνάμ,
 Στις 10/8/07 είχαν εντοπιστεί 216.000 κιλά ακατάλληλου καφέ από την Βραζιλία,
 Στις 1/10/07 είχαν εντοπιστεί 21.458 κιλα ακατάλληλου καφέ από το Βιετνάμ
Μαζί με την σημερινή μεγάλη ποσότητα των 106.482 κιλών, έχουν συνολικά απαγορευτεί να εισαχθούν στην εγχώρια αγορά 477.020 κιλά ακατάλληλου καφέ που προορίζονταν για την ίδια εταιρία.

24 Ιουλ 2008

H Fed κάνει βόλτες στα σούπερ μάρκετ...

Στελέχη της Fed παρακολουθούν την καταναλωτική συμπεριφορά για να προβλέψουν τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Bloomberg

Στη μελέτη της συμπεριφοράς των καταναλωτών και ειδικότερα του τρόπου με τον οποίο αντιδρούν στην ακρίβεια έχουν καταφύγει τα στελέχη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, αναζητώντας ενδείξεις περί του πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές στο μέλλον. Μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ με μία Αμερικανίδα μητέρα αρκεί για να καταλάβει κανείς τους λόγους για τους οποίους τα στελέχη της Federal Reserve ευελπιστούν πως υπάρχουν ελπίδες να μην εκτροχιαστεί πλήρως ο πληθωρισμός, αλλά ταυτοχρόνως εκφράζουν φόβους ότι ίσως και να εκτιναχθεί σε ιλιγγιώδη ύψη.
Ερωτώμενες σχετικά από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, Αμερικανίδες μητέρες δηλώνουν πως η αντίδρασή τους στην ακρίβεια είναι να περιορίσουν τα έξοδα για ψυχαγωγία, είτε αυτά αφορούν τα δείπνα σε εστιατόρια είτε τα σχέδιά τους για μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο, ώστε να μπορούν να διαθέσουν μεγαλύτερο ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματός τους σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί, τα αυγά και τα ζυμαρικά, των οποίων οι τιμές βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη. Προκειμένου λοιπόν να αντλήσουν συμπεράσματα για το μέλλον, ομάδα έξι στελεχών και οικονομολόγων της Fed έχει αρχίσει να παρακολουθεί το περιεχόμενο των διαφημίσεων και τις δημοσκοπήσεις που διεξάγουν οι βιομηχανίες, ενώ τηλεφωνούν προσωπικά σε εμπόρους λιανικής για να διαπιστώσουν τυχόν αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών. Οι εργασίες τους θα ολοκληρώνονται με μία πρόβλεψη σχετική με τη διαμόρφωση των τιμών καταναλωτή, την οποία και θα παρουσιάζουν σε κάθε συνάντηση της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Fed.
Οι ενδείξεις που αναζητούν, πάντως, δεν εξαντλούνται στη συμπεριφορά των καταναλωτών, αλλά επεκτείνονται και σ’ εκείνη των εμπόρων λιανικής. Αν, για παράδειγμα, οι εκπτώσεις στα καλοκαιρινά είδη ένδυσης αρχίζουν αρκετά νωρίτερα, αυτό καταδεικνύει ότι η ζήτηση είναι αναιμική και οτι οι έμποροι λιανικής αναγκάζονται να μειώσουν τις τιμές για να προωθήσουν τα εμπορεύματά τους. Πολλές αμερικανικές οικογένειες συμπεριφέρονται ακριβώς έτσι όπως περιμένουν τα στελέχη της Fed, δηλαδή αλλάζουν τις προτεραιότητές τους και περικόπτουν κάποιες περιττές δαπάνες ώστε να μπορούν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για τα ακριβά είδη μαναβικής και για καύσιμα. Καθώς όμως μειώνεται η ζήτηση, περιορίζονται οι πληθωριστικές πιέσεις στα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο πληθωρισμός. Το σενάριο αυτό, όμως, βασίζεται στην ασταθή υπόθεση ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν θα αρχίσουν να πιστεύουν πως τις υψηλές τιμές τροφίμων και καυσίμων θα ακολουθήσουν και οι τιμές όλων των άλλων ειδών. Οταν καλλιεργείται αυτή η πεποίθηση απλούστατα αρχίζει ο φαύλος κύκλος των πιέσεων για αυξήσεις των μισθών και οι υψηλότεροι μισθοί οδηγούν σε νέες αυξήσεις τιμών καταναλωτή κ.ο.κ. Και οι Αμερικανοί προβλέπουν ήδη πως ο ετήσιος πληθωρισμός θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στο 3,4% μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 5% σε ετήσια βάση.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_100017_24/07/2008_278689

Πάνω από 7.300 κοινοποιήσεις το 2007 διεκπεραίωσε το σύστημα για την ασφάλεια τροφίμων στην Ευρώπη (RASFF)

Κατά το 2007 εστάλη αριθμός ρεκόρ κοινοποιήσεων στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές της ΕΕ (RASFF) –7.354 συνολικά- που δείχνει ότι το σύστημα αυτό, το οποίο εξασφαλίζει την ασφάλεια τροφίμων για τους Ευρωπαίους λειτουργεί σωστά. Σύμφωνα με την “ετήσια έκθεση RASFF 2007", κατά το παρελθόν έτος ελήφθησαν 961 προειδοποιήσεις (alerts) και 2015 κοινοποιήσεις πληροφόρησης, που οδήγησαν σε 4339 πρόσθετες ενημερωτικές κοινοποιήσεις. Αυτός o υψηλός αριθμός αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των πρόσθετων ενημερωτικών κοινοποιήσεων – αύξηση κατά 13,5% σε σύγκριση με το 2006. Οι περισσότερες κοινοποιήσεις κατά το 2007 αφορούσαν επίσημους ελέγχους στην εσωτερική αγορά (43%), ενώ το 42% αφορούσε προϊόντα προερχόμενα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων την εισαγωγή, οι ελεγκτικές αρχές της Ε.Ε. εμπόδισαν λόγω της επικινδυνότητάς τους. Όπως κατά το 2006 η κατηγορία προϊόντων για τα οποία εστάλησαν οι περισσότερες προειδοποιήσεις ήταν προϊόντα αλιείας (21%).
Η επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας, κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, δήλωσε: “ Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές της Ευρώπης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειές μας για τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου ασφάλειας τροφίμων για τους πολίτες της ΕΕ. Αυτό μας επιτρέπει να προλαβαίνουμε τις διατροφικές κρίσεις και να εντοπίζουμε τα προβλήματα σε πρώιμο στάδιο, ελαχιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό τις πιθανές απειλές για την υγεία. Με την αύξηση της διάδοσης της χρήσης του, το RASFF καθίσταται ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο με την πάροδο του χρόνου και χρησιμεύει ως πρότυπο για άλλες χώρες που αναζητούν τρόπους βελτίωσης των επιπέδων προστασίας του καταναλωτή.“
Σημαντικό μέσο
Το RASFF αποτελεί ένα μέσο το οποίο καθιστά δυνατή την ταχεία και αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ κρατών μελών και Επιτροπής όταν διαπιστώνονται κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία στην αλυσίδα τροφίμων και ζωοτροφών. Όλα τα μέλη του RASFF (EΕ-27, Ευρωπαϊκή Επιτροπή , ΕΑΑΤ [Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων] καθώς επίσης και η Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και η Ισλανδία) διαθέτουν μια υπηρεσία που λειτουργεί σε 24ωρη βάση ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι επείγουσες κοινοποιήσεις αποστέλλονται, παραλαμβάνονται και απαντώνται στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Χάρη στο RASFF, αποφεύχθηκαν πολλοί κίνδυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων προτού βλάψουν τους καταναλωτές.
Προειδοποιήσεις και ενημέρωση
Η έκθεση RASFF κατανέμει το συνολικό αριθμό κοινοποιήσεων το 2007 σε κοινοποιήσεις προειδοποίησης (961) και κοινοποιήσεις πληροφόρησης (2015). Οι κοινοποιήσεις προειδοποίησης αποστέλλονται όταν το τρόφιμο ή η ζωοτροφή που παρουσιάζει κίνδυνο βρίσκεται ήδη στην αγορά και απαιτείται άμεση ενέργεια. Η πλειονότητα (65%) των κοινοποιήσεων προειδοποίησης το 2007 αφορούσε προϊόντα προέλευσης ΕΕ και τα περισσότερα από τα εν λόγω προβλήματα διαπιστώθηκαν από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην αγορά. Μεταξύ των συχνότερα αναφερθέντων κινδύνων σε αυτές τις προειδοποιήσεις ήταν η παρουσία πιθανών παθογόνων μικροοργανισμών, ξένων σωμάτων (όπως θραύσματα γυαλιού σε γιαούρτι), βαρέων μετάλλων (όπως υδράργυρος σε ψάρια) και μυκοτοξινών.
Οι κοινοποιήσεις πληροφόρησης αποστέλλονται όταν διαπιστώνεται κάποιος κίνδυνος αλλά δεν είναι απαραίτητη η άμεση ενέργεια από άλλα κράτη μέλη καθώς το προϊόν δεν έχει φτάσει στην αγορά τους. Οι περισσότερες κοινοποίησης πληροφόρησης (73%) αφορούσαν προϊόντα καταγωγής τρίτων χωρών
Ασφαλέστερες εισαγωγές
Σε περισσότερες από τέσσερις περιπτώσεις στις δέκα κατά το 2007 η κοινοποίηση μέσω του RASFF αφορούσε επικίνδυνα προϊόντα τα οποία απορρίφθηκαν στα σύνορα της ΕΕ. Όταν εντοπίζεται ένα τέτοιο προϊόν, το RASFF ενημερώνει τη χώρα που κάνει τις εισαγωγές ώστε το πρόβλημα να μην επαναληφθεί. Κατά το παρελθόν έτος, διαβιβάστηκαν 1957 ενημερωτικά σημειώματα σε τρίτες χώρες σχετικά με επικίνδυνα προϊόντα καταγόμενα από την επικράτειά τους. Όταν διαπιστώνεται ένα σοβαρό και επίμονο πρόβλημα, η Επιτροπή αποστέλλει επιστολή στις εθνικές αρχές της αρμόδιας χώρας, ζητώντας από αυτές να εφαρμόσουν διορθωτικά μέτρα. Τα μέτρα αυτά μπορούν να είναι διαγραφή μονάδων παραγωγής από τους συγκεκριμένους πίνακες, απαγόρευση εξαγωγής ή εντατικοποίηση των ελέγχων.
Προώθηση της ασφάλειας των τροφίμων παγκοσμίως
Η ετήσια έκθεση του RASFF αναφέρει επίσης τις προσεχείς δραστηριότητες. Ένα παράδειγμα είναι ένα σχέδιο προώθησης της ιδέας για ένα παγκόσμιο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την ασφάλεια των τροφίμων. Η Επιτροπή βοήθησε τις ενδιαφερόμενες χώρες εκτός ΕΕ να αναπτύξουν ένα εθνικό σύστημα για τη βελτίωση της προστασίας των καταναλωτών και διοργάνωσε σεμινάρια κατάρτισης το 2007 με βάση την πρωτοβουλία "Καλύτερη κατάρτιση για ασφαλέστερα τρόφιμα". Η Επιτροπή υποστήριξε επίσης οικονομικά, ένα περιφερειακό πιλοτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τρόφιμα, που δημιουργήθηκε μεταξύ Ταϊλάνδης, Βιετνάμ, Μαλαισίας, Καμπότζης, Φιλιππίνων και Μυανμάρ. Ο απώτερος σκοπός των συνολικών προσπαθειών της Επιτροπής στον τομέα αυτό θα είναι η συνένωση όλων αυτών των εθνικών και περιφερειακών συστημάτων σε ένα παγκόσμιο δίκτυο συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης για την ασφάλεια των τροφίμων.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://europa.eu.int/comm/food/food/rapidalert/index_en.htm

23 Ιουλ 2008

Οι Ιταλοί καταναλωτές διαμαρτύρονται για τα πανάκριβα μακαρόνια των εστιατορίων

Η ιταλική Ένωση Καταναλωτών "Αduc", σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι "πλέον, ένα απλό πιάτο μακαρόνια με σάλτσα ντομάτα, στα εστιατόρια της Ρώμης, κοστίζει όσο τα εδέσματα της υψηλής μαγειρικής".
Μετά από λεπτομερείς υπολογισμούς, η "Ιταλική Ένωση για τα Δικαιώματα των Καταναλωτών και των Πολιτών", διαπίστωσε ότι τα "spaghetti al sugo" (μακαρόνια με σάλτσα) που σερβίρονται στα εστιατόρια, κοστίζουν 3.500% περισσότερο απ' ό,τι αν τα ετοίμαζε κανείς, στο σπίτι. Η "Aduc", προσθέτει ότι "τα εστιατόρια, προχωρούν σε πραγματική αφαίμαξη των πελατών": τα υλικά, για το απλό αυτό έδεσμα, δεν ξεπερνούν, σε κόστος, τα 25 λεπτά του ευρώ, ενώ η τιμή του εστιατορίου, για κάθε μερίδα, είναι, κατά μέσο όρο, εννέα ευρώ.
Από την πλευρά της, η ιταλική ομοσπονδία ιδιοκτητών εστιατορίων, απαντά ότι "τα στοιχεία αυτά, είναι μάλλον υπερβολικά, και αφορούν κυρίως μαγαζιά που βρίσκονται σε γνωστές τουριστικές περιοχές". "Αλλά, όπως και να 'χει, πρέπει να συμπεριληφθεί και το όλο κόστος του ενοικίου, του προσωπικού και των διαφόρων αδειών", προσθέτει η ομοσπονδία ιδιοκτητών εστιατορίων.
Είναι πάντως γεγονός, ότι, τον φετινό Ιούνιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2007, η πελατεία, στα εστιατόρια της Αιώνιας Πόλης, μειώθηκε κατά 30%. Το ίδιο ισχύει και για γνωστά θέρετρα, νότια της Ρώμης, όπως το Σαν Φελίτσε Τσιρτσέο. Βάσει των τελευταίων αυτών στοιχείων, η Ένωση των Ιταλών Καταναλωτών, με δημόσια έκκληση προς τους εστιάτορες, ζητά να "παγώσουν", και ει δυνατόν να μειώσουν τις τιμές τους, "από τη στιγμή που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι μέσες αποδοχές των Ιταλών έχουν παραμείνει αμετάβλητες, ενώ οι τιμοκατάλογοι, συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα των πολιτών".

22 Ιουλ 2008

"Συμβολή" Αλογοσκούφη στην ...καταπολέμηση της ακρίβειας!

Τα αυτοκίνητα και τα ακίνητα φαίνεται πως είναι πάντα ένας αγαπημένος και εύκολος στόχος για ένα τερατώδες κράτος που χωρίς να προσφέρει καμιά απολύτως προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη (ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, τον ταλαιπωρεί και τον βασανίζει σαδιστικά) εν τούτοις αναζητεί διαρκώς τρόπους να αυξήσει τα έσοδά του χωρίς να θίξει τους πραγματικά «έχοντες και κατέχοντες». Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» προαναγγέλλει αύξηση 20% των τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ από τον ερχόμενο Νοέμβριο και παράλληλα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 2,6% και στο πετρέλαιο κίνησης κατά 3,1%. Είναι προφανώς άλλη μια θετική συμβολή του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στην καταπολέμηση της ακρίβειας.
Ο κ. Ρουσόπουλος επιχείρησε εμμέσως να αρνηθεί την επιβολή νέων επιβαρύνσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Θυμάμαι, εδώ κι ένα, ενάμιση χρόνο, να ομιλούν για νέα μέτρα και μάλιστα ορισμένοι να εξειδικεύουν. Έχουν διαψευστεί παταγωδώς». Έσπευσε όμως να προσθέσει: «ο στόχος μας είναι βεβαίως να τηρηθεί ο προϋπολογισμός. Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που δημιουργούνται από τη διεθνή οικονομική κρίση». Με λίγα λόγια το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων έμεινε ορθάνοιχτο. Κι άντε μετά ο Φώλιας να λέει πως θα συμμαζέψει τις τιμές με τα 41 μέτρα. Δεν ξεκινάει το συμμάζεμα από το Υπουργείο Οικονομικών;

Τα δικαιώματά σας ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε ένα σύνολο δικαιωμάτων, για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών, που ταξιδεύουν, αεροπορικώς. Η αεροπορική εταιρία, που εκτελεί την πτήση, με την οποία ταξιδεύουμε, ευθύνεται, για να μεταφέρει εμάς και τις αποσκευές μας και οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματά μας.
Άρνηση επιβίβασης
Όταν ο αριθμός των επιβατών υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, η αεροπορική εταιρία πρέπει, καταρχάς, να ζητήσει εθελοντές, για να παραιτηθούν, από τις θέσεις τους, προσφέροντάς τους άλλα οφέλη, όπως η δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής του αντίτιμου του εισιτηρίου (με δωρεάν πτήση, προς το αρχικό σημείο αναχώρησης, όπου αυτό ισχύει) και της εξασφάλισης εναλλακτικού τρόπου μετάβασης, στον τελικό προορισμό.
Εάν δε θέλουμε να παραιτηθούμε, εθελοντικά, η αεροπορική εταιρεία οφείλει να μας καταβάλει αποζημίωση:
• 250 €, για πτήσεις, κάτω από 1500 χλμ.,
• 400 €, για πτήσεις, μεγαλύτερης απόστασης, στο εσωτερικό της Ε.Ε.,
• 400 €, για πτήσεις, μεταξύ 1500 χλμ. και 3000 χλμ., εκτός Ε.Ε.,
• 600 €, για πτήσεις, πάνω από 3500 χλμ., εκτός Ε.Ε.
Η αεροπορική εταιρεία οφείλει, επίσης, να μας εξασφαλίσει:
• Την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου μας και με δωρεάν πτήση, προς το αρχικό σημείο αναχώρησης, όπου αυτό χρειάζεται ή της δυνατότητας μεταφοράς, στον τελικό μας προορισμό. Εμείς επιλέγουμε.
• Γεύματα και αναψυκτικά, κατάλυμα σε ξενοδοχείο, όπου αυτό είναι απαραίτητο (συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς, από και προς το ξενοδοχείο) και επικοινωνιακές διευκολύνεις.
Ακύρωση – Ματαίωση Πτήσης
Όποτε ακυρώνεται η πτήση μας, η αεροπορική εταιρεία οφείλει να μας προσφέρει:
• Την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου μας και με δωρεάν πτήση, προς το αρχικό σημείο αναχώρησης, όπου αυτό χρειάζεται ή της δυνατότητας μεταφοράς, στον τελικό μας προορισμό. Εμείς επιλέγουμε.
• Γεύματα και αναψυκτικά, κατάλυμα σε ξενοδοχείο, όπου αυτό είναι απαραίτητο (συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς, από και προς το ξενοδοχείο) και επικοινωνιακές διευκολύνεις.
Η αεροπορική εταιρεία έχει την υποχρέωση να μας αποζημιώσει, με τα προαναφερθέντα ποσά, για την άρνηση επιβίβασης.
Τα δικαιώματα αυτά δεν ισχύουν όταν ο αερομεταφορέας:
• Έχει ειδοποιήσει για τη ματαίωση τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση.
• Ο καταναλωτής έχει ενημερωθεί 1 και 2 εβδομάδες πριν, και του έχει δοθεί η δυνατότητα εναλλακτικής μεταφοράς, με διαφορά μικρότερη των δύο ωρών από την προγραμματισμένη αναχώρησή του
• Ο επιβάτης έχει ενημερωθεί σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 7 ημερών και η εναλλακτική πτήση που προτείνεται αναχωρεί το περισσότερο μία ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.
Ο Καταναλωτής χάνει το δικαίωμα αποζημίωσης, αν η εταιρία μπορεί να αποδείξει ότι η ματαίωση οφείλεται σε έκτακτες περιστάσεις ή καταστάσεις ανωτέρας βίας, οι οποίες δεν ήταν δυνατό να προβλεφθούν στο προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο. Τέτοιες καταστάσεις είναι, για παράδειγμα και όχι αποκλειστικά:
• Δυσμενείς καιρικές συνθήκες
• Απεργία εργαζομένων
Οι αποζημιώσεις ή οι επιστροφές πρέπει να καταβληθούν, εντός 7 ημερών, διαφορετικά πρέπει να παραπονεθούμε, αμέσως, στην αεροπορική εταιρεία, που εκτελεί την πτήση.
Μεγάλες καθυστερήσεις
Εάν κάνουμε τον έλεγχο των εισιτηρίων (check-in), για οποιαδήποτε πτήση, συμπεριλαμβανομένων και των έκτακτων ναυλωμένων πτήσεων «τσάρτερ», από αερολιμένα της Ε.Ε. ή προς αερολιμένα της Ε.Ε., από χώρα εκτός Ε.Ε., εφόσον η πτήση εκτελείται από αεροπορική εταιρία της Ε.Ε. και εάν υπάρξει καθυστέρηση της πτήσης
• 2 και πλέον ωρών, για πτήσεις, κάτω από 1500 χλμ.,
• 3 και πλέον ωρών, για μεγαλύτερης απόστασης πτήσεις, εντός της Ε.Ε.
• 3 και πλέον ωρών, για πτήσεις, μεταξύ 1500 και 3500 χλμ., εκτός Ε.Ε.
• 4 και πλέον ωρών, για πτήσεις πάνω από 3500 χλμ., εκτός της Ε.Ε.,
η αεροπορική εταιρεία οφείλει να μας παράσχει γεύματα και αναψυκτικά και επικοινωνιακές διευκολύνεις.
Εάν η αναχώρηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, δικαιούμαστε διανυκτέρευση, σε ξενοδοχείο, για μία ή περισσότερες νύχτες και δωρεάν μεταφορά μας, στο ξενοδοχείο.
Εάν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη των 5 ωρών, η αεροπορική εταιρεία έχει την υποχρέωση να μας προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής του αντιτίμου του εισιτηρίου (με δωρεάν πτήση, προς το αρχικό σημείο αναχώρησης, όπου αυτό ισχύει). Εάν δε μας παρασχεθούν τα παραπάνω, πρέπει να παραπονεθούμε, αμέσως, στην αεροπορική εταιρεία, που εκτελεί την πτήση.
Αποσκευές
Σε περιπτώσεις φθοράς, καθυστέρησης, απώλειας ή καταστροφής αποσκευών, ο επιβάτης πρέπει να κάνει γραπτή καταγγελία, το συντομότερο δυνατό. Σε περίπτωση φθοράς και εφ’όσον ο επιβάτης έχει παραδώσει τις αποσκευές του, κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων, πρέπει να κάνει γραπτή καταγγελία εντός επτά (7) ημερών. Στην περίπτωση καθυστέρησης, η καταγγελία πρέπει να γίνει εντός είκοσι μίας (21) ημερών.
Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

21 Ιουλ 2008

Κώδικας δεοντολογίας για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Στην έκδοση Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές, προέβη με σημερινή της Απόφαση η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, κατόπιν της ολοκλήρωσης και της σχετικής δημόσιας διαβούλευσης με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Ο Κώδικας, ο οποίος έχει ισχύ Κανονισμού, θέτει γενικές αρχές, διευκρινίζει διαδικασίες και προσδιορίζει με σαφήνεια τη συμπεριφορά και τις υποχρεώσεις των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών απέναντι στους καταναλωτές.
Επισημαίνεται ότι η αναγκαιότητα έκδοσης του Κώδικα Δεοντολογίας προέκυψε λόγω της πληθώρας καταγγελιών καταναλωτών για προβλήματα που παρουσιάζονται στις προσυμβατικές και συμβατικές τους σχέσεις με τους παρόχους. Για το λόγο αυτό, ο Κώδικας Δεοντολογίας περιλαμβάνει κανόνες και συστάσεις για κάθε στάδιο της σχέσης μεταξύ των παρόχων και των καταναλωτών (τόσο πριν την υπογραφή της σύμβασης όσο και κατά τη διάρκειά της).
Μερικά βασικά σημεία που περιλαμβάνονται στον Κώδικα είναι τα ακόλουθα:
Ενημέρωση των καταναλωτών
1. O πάροχος ενημερώνει με λεπτομέρεια και σαφήνεια τους καταναλωτές μέσω του διαδικτυακού τόπου του για κάθε χαρακτηριστικό της προσφερόμενης υπηρεσίας, τις χρεώσεις, την ποιότητα υπηρεσίας, καθώς επίσης και για τις διαδικασίες σύναψης και λύσης σύμβασης. Η διεύθυνση του διαδικτυακού του τόπου αναφέρεται σε κάθε προωθητικό υλικό καθώς και στο συμβατικό κείμενο.
2. Για τις υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο, ο πάροχος υπηρεσιών εξασφαλίζει ότι ο καταναλωτής ενημερώνεται α) για το γεγονός ότι πρέπει πρώτα να γίνει η ενεργοποίηση της υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να επιτευχθεί για τη συγκεκριμένη σύνδεση του καταναλωτή, η ονομαστική ταχύτητα πρόσβασης την οποία αιτήθηκε και β) για το γεγονός ότι η ονομαστική ταχύτητα πρόσβασης για την οποία συνάπτεται η σύμβαση, δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίζεται αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια της παροχής υπηρεσίας. Ο πάροχος ενημερώνει τον καταναλωτή ότι η πραγματική ταχύτητα πρόσβασης εξαρτάται από διάφορες τεχνικές παραμέτρους όπως για παράδειγμα την απόσταση από το πλησιέστερο Αστικό Κέντρο του ΟΤΕ, τη χωρητικότητα του δικτύου, τον αριθμό των χρηστών που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το δίκτυο κλπ.
3. Το προσωπικό του παρόχου, το οποίο έρχεται σε επικοινωνία με τους καταναλωτές για προώθηση και πώληση υπηρεσιών, πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένο και να απαντά σε κάθε ειδική ερώτηση που του υποβάλλουν οι καταναλωτές.
Σύναψη Σύμβασης – Ποιότητα Υπηρεσίας
1. Στις περιπτώσεις υποβολής από τον καταναλωτή προς τον πάροχο αίτησης κατάργησης υπηρεσίας, ο πάροχος οφείλει να αποστέλλει αποδεικτικό παραλαβής της αίτησης κατάργησης στον καταναλωτή εντός 3 ημερών, έτσι ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει με σιγουριά ότι η αίτησή του έχει παραληφθεί.
2. Ο πάροχος ενημερώνει τον καταναλωτή για την ύπαρξη των δεικτών ποιότητας και τον καθοδηγεί προκείμενου να πληροφορηθεί τις τιμές τους.
3. Ο πάροχος ενημερώνει τον καταναλωτή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, σχετικά με προγραμματισμένες συντηρήσεις/αναβαθμίσεις που μπορεί να επηρεάσουν την παροχή υπηρεσίας, τουλάχιστον 24 ώρες πριν.
4. Ο τηλεφωνικός αριθμός για βλάβες με ατελή χρέωση πρέπει να εμφανίζεται ευδιάκριτα στο διαδικτυακό τόπο του παρόχου και στο λογαριασμό που αποστέλλει στον καταναλωτή.
Ενεργοποίηση Υπηρεσίας
1. Ο πάροχος ενημερώνει τον καταναλωτή με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο κατά τη σύναψη της σύμβασης για το χρόνο ενεργοποίησης της υπηρεσίας του.
2. Ο πάροχος έχει την υποχρέωση άμεσης ενημέρωσης του καταναλωτή σε περίπτωση καθυστέρησης ενεργοποίησης της υπηρεσίας και τον πληροφορεί για την αιτία της καθυστέρησης και τη νέα ημερομηνία ενεργοποίησής της.
3. Ο καταναλωτής μπορεί να αποχωρήσει από τη σύμβασή του με τον πάροχο ανά πάσα χρονική στιγμή, ακόμα και πριν την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, στο πλαίσιο των σχετικών συμβατικών όρων.
4. Ειδικά για τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο, οι πάροχοι υποχρεούνται να υλοποιήσουν σύστημα ενημέρωσης στο διαδικτυακό τους τόπο, στο οποίο ο καταναλωτής θα μπορεί να ενημερώνεται για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας του και την πορεία των βλαβών.
Παρουσίαση χρεώσεων
1. Οι χρεώσεις των προσφερόμενων υπηρεσιών πρέπει να αναγράφονται στο διαδικτυακό τόπο του παρόχου με σαφήνεια και διαφάνεια και να είναι πάντα επικαιροποιημένες.
2. Όταν υπάρχουν αυξήσεις σε πακέτα υπηρεσιών του παρόχου, ο πάροχος προσθέτει σύντομη επισήμανση στο λογαριασμό που αποστέλλει στους καταναλωτές του, προτρέποντάς τους να ενημερωθούν αναλυτικά.

Ανάκληση για Fiat Grande Punto

H FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS S.A., αποκλειστικός εισαγωγέας των καινούργιων αυτοκινήτων μάρκας Fiat, Lancia και Alfa Romeo στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων FIAT Grande Punto.
Η ανάκληση αφορά 2930 οχήματα, με αριθμούς πλαισίου από 114670 έως 322635 και από 1143872 έως 1300776, στα οποία καθορίστηκε μια εργοστασιακή τεχνική επέμβαση και συγκεκριμένα η εφαρμογή ενός κλιπ στήριξης, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή παρεμβολή και η φθορά μεταξύ της καλωδίωσης του καλοριφέρ/κλιματισμού και ενός μπράτσου του κεντρικού ταμπλό με αποτέλεσμα την φθορά της καλωδίωσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FIAT για να πραγματοποιηθεί η εφαρμογή του εν λόγω κλιπ στήριξης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη γραμμή επικοινωνίας της FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS S.A. στο τηλέφωνο 800.11.500.800.

18 Ιουλ 2008

Την ύπαρξη καρτέλ στην ακτοπλοΐα θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στις 9 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να εξετάσει την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού αναφορικά με τις παραβάσεις από την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και 14 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ακτοπλοϊκών μεταφορών στην Ελλάδα.
Η Γενική Διεύθυνση μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που διενήργησε κατέληξε ότι στις επιμέρους σχετικές αγορές του κλάδου της ακτοπλοΐας (δρομολογιακές γραμμές εσωτερικού και Αδριατικής) υφίστανται οι ακόλουθες στρεβλώσεις του δικαίου του ανταγωνισμού:
- Οριζόντια σύμπραξη μεταξύ ορισμένων ακτοπλοϊκών εταιρειών εντός της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας αναφορικά με την τιμολογιακή τους πολιτική.
- Οριζόντια σύμπραξη μεταξύ ορισμένων ακτοπλοϊκών εταιρειών εντός της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας με αντικείμενο τις προσφορές συμπαιγνίας (έμμεσος καθορισμός ναύλων).
- Οριζόντια σύμπραξη μεταξύ ορισμένων ακτοπλοϊκών εταιρειών εντός της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας με αντικείμενο τον περιορισμό της παραγωγής και της διάθεσης δρομολογίων.
O ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που εδώ και μήνες έκανε για την ύπαρξη καρτέλ στην ακτοπλοΐα και ζητά άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής.
«Το γεγονός ότι η παραπομπή γίνεται κατόπιν έρευνας 14 μηνών και θα συζητηθεί στις 9 Οκτωβρίου, αφ' ενός αφήνει ανενόχλητες τις εταιρείες να κερδοσκοπούν ολόκληρη την θερινή περίοδο εις βάρος των επιβατών, αφ' ετέρου υποδηλώνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της κυβέρνησης να χτυπήσουν τα καρτέλ και την ακρίβεια» καταλήγει.

17 Ιουλ 2008

Πρόστιμα σε έξι εταιρείες εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας

Χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.350.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης σε έξι εταιρείες εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας για παράβαση των άρθρων 4 (Εμπορία από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, πλην των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) και 9δ (Παραπλανητικές πράξεις).
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τις εταιρείες Forthnet, Ηellas on Line, On Telecoms, Teledome, Tellas και Vivodi.
Σημειώνεται πως ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου έλαβαν την απόφαση για επιβολή προστίμων έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, που της υποβλήθηκαν το διάστημα 1/10/2007 – 31/3/2008 σχετικά με παρόχους εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας, σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εξέδωσε, σε βάρος έξι (6) εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας, τριάντα (30) αποφάσεις.
Η υπηρεσία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην διεκπεραίωση καταγγελιών για την συγκεκριμένη αγορά για την περίοδο από τον Απρίλιο του 2008 και μετά.
Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας προστίμων:
FORTHNET, € 280.000, ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 8, (καθυστέρηση ενεργοποίησης) και
ΑΡΘΡΟ 9δ/παρ. 1, εδ. β’ (παραπλάνηση σχετικά με την διαθεσιμότητα της υπηρεσίας)
HELLAS ON LINE, € 160.000, ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 8 (καθυστέρηση ενεργοποίησης)
και ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 4, (ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή)
ON TELECOMS, € 270.000, ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 8 (καθυστέρηση ενεργοποίησης),
ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 4 (ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή) και ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 9 (παράδοση αντιγράφου σύμβασης)
TELEDOME, € 200.000, ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 8 (καθυστέρηση ενεργοποίησης) και
ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 4 (ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή)
TELLAS, € 130.000, ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 4 (ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή) και ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 8 (καθυστέρηση ενεργοποίησης)
VIVODI, € 310.000, ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 4 (ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή), ΑΡΘΡΟ 4/παρ. 8 (καθυστέρηση ενεργοποίησης).
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
“Βασική επιδίωξη του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η κάθε αγορά να λειτουργεί με κανόνες και ευκαιρίες για όλους.
Οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες πολιτών για θέματα που άπτονται της αγοράς εναλλακτικών παροχών σταθερής τηλεφωνίας αποδεικνύουν ότι η αγορά αυτή λειτουργεί με στρεβλώσεις και πολλά προβλήματα. Προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα υπερβολικής καθυστέρησης για ενεργοποίηση υπηρεσιών, παραπλανήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενεργοποίησης, χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή, μη παράδοση αντιγράφου σύμβασης κ.λ.π. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις παρατηρήθηκε από τη πλευρά ορισμένων διάθεση ακραίας εκμετάλλευσης καταναλωτών, που είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω μη εξοικείωσης με τις υπηρεσίες αυτές ήταν σε προφανή αδυναμία να αξιολογήσουν σωστά αυτά που τους παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι των εταιριών. Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με το μοντέλο ανάπτυξης που ταιριάζει σε μια ανταγωνιστική οικονομία ούτε φυσικά μπορούν να γίνουν ανεκτές από την πολιτεία.”
ΜΕΝΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

Στον Εισαγγελέα η "Glou"

Με εντολή του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιώργου Βλάχου, παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άσκηση ποινικής δίωξης η επιχείρηση ΓΛΟΥ Α.Ε.Ε. ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ – ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ & ΑΘΛ. ΕΝΔΥΣΗΣ οδός ΕΡΜΟΥ 49, (ΥΠ/ΜΑ) περιοχή ΑΘΗΝΑΣ, καθώς από διενεργηθέντα έλεγχο προέκυψαν παραβάσεις της κείμενης Νομοθεσίας.
Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση πραγματοποιούσε εκπτώσεις εμπορευμάτων με διαφημιστικές πινακίδες, ενώ είχε προχωρήσει και σε αναγραφή διπλών τιμών στη βιτρίνα του καταστήματος σε περίοδο που δεν επιτρέπονται οι εκπτώσεις κατά παράβαση του άρθρου 14 εδάφιο 1 περίπτωση β του Ν. 3377/05, σε συνδυασμό με το άρθρο 31 10 του Α.Κ.
Επιπλέον, η ίδια επιχείρηση παραπέμφθηκε στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής για την επιβολή των από το νόμο κυρώσεων, γιατί πραγματοποιούσε εκπτώσεις σε περίοδο κατά την οποία αυτές δεν επιτρέπονται, κατά παράβαση του άρθρου 14 εδάφιο 1 περίπτωση 1β του Ν. 3377/05, σε συνδυασμό με το άρθρο 31 10 του Αγορανομικού Κώδικα.

16 Ιουλ 2008

Σταθερές οι τιμές των Palmie Bistro για όλο το 2008

Ο Όμιλος Palmie bistro συμμετέχει στην προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου για τη μείωση της ακρίβειας και αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή, όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει σταθερές τις τιμές των προϊόντων που διακινούνται σε όλα τα Palmie bistro για ολόκληρο το 2008.
Η δέσμευση αφορά στο σύνολο των φαγητών, γλυκών, ποτών και σνακ και ισχύει ανεξαρτήτως οποιασδήποτε αύξησης στις τιμές των πρώτων υλών. Έτσι, η ούτως ή άλλως προσιτή πολυτέλεια των Palmie bistro, έρχεται ακόμα πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή, ο οποίος μπορεί άνετα να εντάξει την πασίγνωστη αλυσίδα των κομψών καφέ-εστιατορίων στην καθημερινή του διασκέδαση.
Υπενθυμίζεται, ότι πάγια πολιτική του Ομίλου είναι η ετήσια ελάχιστη, έως μηδαμινή αύξηση, που δεν ξεπερνά τον πληθωρισμό, στις τιμές τιμοκαταλόγου των καταστημάτων του και οι τιμές αυτές να διατηρούνται αναλλοίωτες για 12 μήνες.

Νέες κατασχέσεις ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων

Στην κατάσχεση και απαγόρευση εισόδου στην χώρα αντίστοιχα, νέων μεγάλων ποσοτήτων ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά, συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών.
Οι κτηνίατροι και οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά που από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχουν αποτρέψει να καταλήξουν στο πιάτο μας πάνω από 1.000.000 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση προϊόντα μπλόκαραν αυτή τη φορά 23,5 τόνους προϊόντων που κρίθηκαν για διάφορους λόγους ακατάλληλα για κατανάλωση.
Ειδικότερα, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας προχώρησαν στην απαγόρευση εισόδου στην χώρα από το Ε’ Τελωνείο Πειραιά σε 23 τόνους φασόλια -γίγαντες προέλευσης Κίνας, καθώς όπως διαπιστώθηκε κατά την επιτόπια αυτοψία που διενήργησαν είχαν αναπτύξει μούχλα και ανέδυαν δυσάρεστη οσμή. Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και το τελευταίο περιστατικό, φέτος οι εισαγωγές που έχουν απορρίψει οι ελεγκτές της Νομαρχίας και προέρχονται από την Κίνα ανέρχονται στους 468,2 τόνους.
Με τη σειρά τους οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά κατέσχεσαν συνολικά 530 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση διάφορα κρέατα (χοιρινό, κοτόπουλο) από τρία καταστήματα της Κρεαταγοράς στον Ρέντη. Πρόκειται συγκεκριμένα για:
• 390 κιλά διάφορα κρέατα που κατασχέθηκαν από το κατάστημα της Στ. Νίκας & ΣΙΑ Ε.Ε. λόγω λήξης ορίου συντήρησης
• 90 κιλά φιλέτο κοτόπουλο Ολλανδίας που κατασχέθηκαν από το κατάστημα της Αφοι Χαραλαμπόπουλοι ΟΕ λόγω του ότι στην ετικέτα υπήρχαν δύο ημερομηνίες λήξης για νωπό και για κατεψυγμένο χωρίς να προσδιορίζεται αν το συγκεκριμένο προϊόν είναι νωπό ή κατεψυγμένο
• 50 κιλά κρέας χοιρινό που κατασχέθηκαν από το κατάστημα της Αφοί Βαφειά ΑΕΒΕ λόγω ελλιπών σημάνσεων
Οι ενδιαφερόμενοι άσκησαν ένσταση και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή της Νομαρχίας.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «όπως αποδεικνύουν τα συνεχή ευρήματα των ελεγκτών μας οι προσπάθειές που καταβάλλουμε αποδίδουν καρπούς. Και αυτό παρά τις δεδομένες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, ελλείψεις που δεν μας επιτρέπουν να διενεργήσουμε στην αγορά καθολικούς, αλλά μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους» και πρόσθεσε «παρά το γεγονός ότι οι διατροφικοί κίνδυνοι και οι διατροφικές εν γένει απειλές παραμονεύουν, η Κεντρική Διοίκηση επιμένει να πορεύεται στον ίδιο πάντα αδιέξοδο δρόμο, της αδράνειας, της αδιαφορίας, της πλήρους απαξίωσης των ελεγκτικών μας μηχανισμών».

Το καρτέλ των θαλασσών, ζει και βασιλεύει!

Η “καρτελοποίηση» στις ακτοπλοϊκές γραμμές των ελληνικών θαλασσών έχουν οδηγήσει σε ένα θέατρο του παραλόγου, που το πληρώνει όμως ακριβά ο καταναλωτής. Στοιχεία που κατατέθηκαν προσφάτως στη βουλή αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το ταχύπλοο για Σέριφο να κοστίζει 38 ευρώ (2,5 ώρες) και το συμβατικό (6,5 ώρες) 36 ευρώ! Όσο για τα πρόστιμα που δήθεν πέφτουν στις εταιρείες για καθυστερήσεις δρομολογίων και μη ενημέρωση του επιβατικού κοινού, είναι χαρακτηριστικό πως από τα 528.247 ευρώ που επιβλήθηκαν το 2005, μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί 6.000 ευρώ! Είναι σαφές πως αυτοί που κατέχουν τους θώκους των πολιτικών υπευθύνων δεν είναι καθόλου πρόθυμοι «να ταράξουν τα νερά» και όλα τα υπόλοιπα είναι ….παπαρολογίες.

Όχι στις εκπτώσεις - "μαιμού"

Οι εκπτώσεις δίνουν μία ευκαιρία, στους Καταναλωτές να επωφεληθούν, από τις μειωμένες τιμές των προϊόντων, αλλά, συγχρόνως, κρύβουν αρκετές παγίδες. Για αυτό και το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει:
1. Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σαιζόν, για τα οποία η έκπτωση είναι συνήθως χαμηλή. Για τις προσφορές, η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά αφορά είδη παρωχημένης εποχής. Οι Καταναλωτές δεν πρέπει να παρασυρόμαστε, από τις μεγάλες εκπτώσεις.
2. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικού είδους, μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς, εξαιτίας του συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον Καταναλωτή, πριν την αγορά, με ανάλογη πινακίδα.
3. Οι βιτρίνες των καταστημάτων δεν πρέπει να αλλάξουν, ώστε να είμαστε σε θέση να κάνουμε συγκρίσεις και σωστή επιλογή ειδών και τιμών. Η αλλαγή της βιτρίνας, λόγω εκπτώσεων πρέπει να μας προβληματίζει, ως Καταναλωτές, διότι, πιθανότατα, έχουν τοποθετηθεί υποβαθμισμένα προϊόντα, ή έχουν αλλάξει οι θέσεις των εμπορευμάτων, ώστε να μην έχουμε σημεία αναφοράς, για σύγκριση τιμών.
4. Η αναγραφή της τιμής, που ίσχυε, πριν τις εκπτώσεις και αυτής, που προκύπτει, από την έκπτωση, είναι υποχρεωτική. Δηλαδή, κάθε είδος πρέπει να «φέρει» δύο τιμές ή την τιμή, που ίσχυε, πριν την έκπτωση και, στο ίδιο καρτελάκι, το ποσοστό της έκπτωσης. Στο σημείο αυτό, όμως, χρειάζεται προσοχή. Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται, στο καρτελάκι κάθε προϊόντος και όχι σαν συνολικό ποσοστό, στις βιτρίνες των καταστημάτων.
5. Οι Καταναλωτές δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε, από τις διαφημίσεις. Οι ωραιοποιημένες εικόνες των εμπορευμάτων μπορούν να μας εξαπατήσουν.
6. Θα αποβεί πολύ χρήσιμο, εάν, πριν τις εκπτώσεις, επισκεφθούμε την αγορά, για να δούμε τις τιμές, πριν την έκπτωση και να επισημάνουμε τα είδη, που ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε. Έτσι, θα έχουμε τη δυνατότητα σύγκρισης των τιμών, πριν και μετά την έκπτωση καθώς και τη βεβαιότητα ότι το ποσό που αναγράφεται, ως τιμή, πριν την έκπτωση, είναι πραγματικό.
7. Πριν ξεκινήσουμε, για ψώνια, πρέπει να προγραμματίσουμε τις αγορές μας, σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες, για να μην πέσουμε θύματα της υπερκατανάλωσης. Όσο φθηνό και αν είναι κάτι, όταν δεν το χρειαζόμαστε, είναι περιττό και δεν έχουμε κανένα όφελος, από την αγορά του.
8. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, πρέπει να κάνουμε έρευνα αγοράς, να συγκρίνουμε τιμές και ποιότητα προϊόντων, ώστε να επιλέξουμε, σωστά.
9. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα: Τις ενδείξεις ενιαίας έκπτωσης, στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τα ποσοστά της έκπτωσης αφορούν καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων και όχι όλο το εμπόρευμα του καταστήματος. Πολλές φορές, στις βιτρίνες αναγράφονται υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και χρησιμοποιούνται, σαν «κράχτες». Όταν, όμως, μπαίνουμε, στο κατάστημα, αντιμετωπίζουμε διαφορετικά ποσοστά, συνήθως πολύ μικρότερα.
10. Αν αγοράζουμε προϊόντα, χρησιμοποιώντας δόσεις ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να προσέχουμε κάθε λεπτομέρεια, για τους όρους, που διέπουν αυτή τη συναλλαγή.
11. Απαιτούμε απόδειξη πληρωμής, για κάθε αγορά μας. Μην ξεχνάμε ότι η απόδειξη είναι απαραίτητη, αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, στο προϊόν, που αγοράσαμε.
12. Πρέπει να ελέγχουμε την ποιότητα και την προέλευση του είδους, που αγοράζουμε. Σύμφωνα με το ν. 2251/94 άρθρο 1, ο πωλητής οφείλει να παρέχει κάθε πληροφορία, σχετική με το προϊόν, που επιθυμούμε να αγοράσουμε.
13. Πρέπει να αποφεύγουμε το συνωστισμό και τις ώρες αιχμής. Ανάμεσα στον πολύ κόσμο, υπάρχουν και μερικοί, που σκοπεύουν να «ελαφρύνουν» το δικό μας πορτοφόλι.
Σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη 14/89, για όλα τα είδη, που εκτίθενται, στις βιτρίνες των καταστημάτων, αναγράφεται, υποχρεωτικά, σε πινακίδα, η τιμή πώλησής τους. Εξαιρούνται, από αυτή την υποχρέωση, τα είδη, που η τιμή τους ξεπερνά τις 2.000 ευρώ ή τα είδη κοσμηματοπωλείου, που πωλούνται πάνω από 1.000 ευρώ. Δυστυχώς, αρκετοί επαγγελματίες δεν εφαρμόζουν αυτή τη διάταξη.
Σύμφωνα με το νόμο 3377/2005, 30 ημέρες πριν την έναρξη των εκπτώσεων, απαγορεύεται, στους υπεύθυνους των εμπορικών καταστημάτων, να ανακοινώνουν, προς το κοινό, εκπτώσεις ή προσφορές, με οποιοδήποτε τρόπο, ιδίως με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων. Δυστυχώς, η διάταξη καταστρατηγείται, κάθε χρόνο και με χειρότερο τρόπο.
Καλούμε τους Καταναλωτές να αποφεύγουν να κάνουν τις αγορές τους, από καταστήματα, που δε σέβονται τα δικαιώματά μας, όπως αυτά αναλύονται παραπάνω.
Για περισσότερες πληροφορίες, για καταγγελίες κάθε μορφής «πλασματικής» έκπτωσης ή τυχόν προβλημάτων, μετά τις αγορές σας, απευθυνθείτε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., στο τμήμα εξυπηρέτησης Καταναλωτών: τηλ. 2310 233.333, ώρες 09:00 – 14:30.

15 Ιουλ 2008

Ακατάλληλα τρόφιμα εντόπισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Περισσότερους από 450 τόνους ακατάλληλα και επικίνδυνα για τον καταναλωτή τρόφιμα και ζωοτροφές εντόπισαν στα σύνορα κατά τη διαδικασία εισαγωγής τους, οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως δήλωσε ο υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός, από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τις αρχές Ιουλίου δεν επετράπη η εισαγωγή των παρακάτω προϊόντων:
-77.481 τον. φιστίκια αράπικα από την Κίνα, - λόγω περιεκτικότητας αφλατοξινών πέραν των επιτρεπόμενων ορίων.
-51 τον. δαμάσκηνα νωπά από την Χιλή, - ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση (μετασυλλεκτικές σήψεις).
-37,7 τον. σκόρδα από την Κίνα, λόγω ολικής αποσύνθεσης .
-35,8 τον. αμυγδαλόψιχα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, λόγω περιεκτικότητας αφλατοξινών πέραν των επιτρεπόμενων ορίων.
-25 τον. φιστίκια με κέλυφος από το Ιράν, λόγω περιεκτικότητας αφλατοξινών πέραν των επιτρεπόμενων ορίων.
-18 τον. ρύζι από Πακιστάν, λόγω περιεκτικότητας αφλατοξινών πέραν των επιτρεπόμενων ορίων.
-7 τον. αχλάδια νωπά από Χιλή, ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση (μετασυλλεκτικές σήψεις).
-10 τον. ανάμικτοι ξηροί καρποί (cocktail nuts) από την Σιγκαπούρη, λόγω περιεκτικότητας αφλατοξινών πέραν των επιτρεπόμενων ορίων.
-59 τον. ψάρια κατεψυγμένα από την Τουρκία - λόγω μη ταυτοποίησης του προϊόντος
-17,5 τον. φιλέτα ψαριών κατεψυγμένα από την Τουρκία, λόγω μη ταυτοποίησης του προϊόντος.
- 24 τον. μαλακόστρακα κατεψυγμένα από την Κίνα, λόγω ανίχνευσης βορικού οξέος.
-15 τον. κιλά κονσέρβες ψαριών από το Βιετνάμ, λόγω χημικής μόλυνσης - ισταμίνης πέραν των επιτρεπόμενων ορίων.
-14 τον. κονσέρβες ψαριών τύπου σαρδέλας από την Ταϊλάνδη, λόγω διαφορετικής ταυτοποίησης του προϊόντος από αυτή των εγγράφων.
-10 τον. κονσέρβες βοδινού κρέατος από την Βραζιλία, λόγω μη αναγραφής του ποσοστού κρέατος ενώ ιστολογικά ανιχνεύθηκαν παρασιτικές κύστες & οστίτης ιστός.
-17 τον. φιλέτα ψαριών κατεψυγμένα από την Τουρκία, λόγω μη ταυτοποίησης του προϊόντος .
Επίσης απορρίφθηκαν 40.580 κιλά ιχθυάλευρα διατροφής ζώων από Παναμά, λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας.

14 Ιουλ 2008

Αφλατοξίνη Μ1 και στο ελληνικό γάλα;

Τέλη του περασμένου Μαίου, αρχές Ιουνίου, στην Κύπρο ξέσπασε διατροφικό σκάνδαλο με την, ιδιαίτερα καρκινογόνο, ουσία αφλατοξίνη Μ1 καθώς βρέθηκαν μολυσμένες μεγάλες ποσότητες γάλακτος σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας. Οι αναλύσεις στην Κύπρο κατέδειξαν ότι το μολυσμένο γάλα προερχόταν από 45 βουστάσια, σε σύνολο περίπου 400. Η μόλυνση αυτή οφειλόταν στο ότι τα συγκεκριμένα βουστάσια είχαν εισαγάγει μολυσμένες ζωοτροφές από χώρες της Ασίας.Η επιμόλυνση αποδόθηκε στην ύπαρξη μυκήτων που αναπτύχθηκαν σε συμπυκνωμένες ζωοτροφές καλαμποκιού και σόγιας από την Ινδία. Μεγάλες ποσότητες γάλακτος καταστράφηκαν , ενώ πολλά βουστάσια τέθηκαν σε καραντίνα. Η υψηλή συγκέντρωση αφλατοξινών στο κυπριακό γάλα δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τα ελληνικά ΜΜΕ. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν και κατά πόσο το γάλα που πίνουν οι έλληνες καταναλωτές είναι απαλλαγμένο απο αυτή την επικίνδυνη ουσία. Εδώ τα πράγματα εμφανίζονται αρκετά έως πολύ θολά. Το "Παρόν" της χθεσινής (13-7-08) Κυριακής πάντως φιλοξενεί ένα εξαιρετικά ανησυχητικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει… καθαρό!
Μάλιστα η εφημερίδα υποστηρίζει πως το γεγονός αυτό έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της για το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από τις δικαστικές.
Θα δώσει κανείς εξηγήσεις επ' αυτού και πότε;

Μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης για τους φτωχούς αγρότες

Του Sachs Jeffrey D.Καθηγητή Οικονομικών και Διευθυντή του Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και Ειδικού Συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ σχετικά με τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας

Πολλές φτωχές χώρες του κόσμου που αναγκάζονται να εισαγάγουν τρόφιμα έχουν βρεθεί σε απόγνωση τους τελευταίους μήνες, καθώς οι διεθνείς τιμές ρυζιού, σιτηρών και καλαμποκιού έχουν διπλασιασθεί. Εκατοντάδες εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι -οι οποίοι ήδη δαπανούν ένα σημαντικό ποσοστό του καθημερινού τους προϋπολογισμού για τρόφιμα- έχουν βρεθεί στα πρόθυρα της ένδειας. Και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πληθαίνουν.
Όμως, πολλές φτωχές χώρες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την καλλιέργεια τροφίμων, καθώς η παραγωγή των αγροτών τους κυμαίνεται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από το μέγιστο όριο παραγωγικής δυναμικότητας που προσφέρει η τεχνολογία. Σε ορισμένες περιπτώσεις και με κατάλληλη κυβερνητική παρέμβαση, η παραγωγή θα μπορούσε να διπλασιασθεί ή ακόμη και τριπλασιασθεί μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.
Η ιδέα είναι βασική και ευρέως γνωστή. Η παραδοσιακή γεωργία δεν εκμεταλλεύεται τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, γι’ αυτό και οι σοδειές είναι περιορισμένες.
Οι φτωχοί αγρότες χρησιμοποιούν τους δικούς τους σπόρους από την προηγούμενη σεζόν -άνευ λιπασμάτων- εξαρτώνται από τις βροχοπτώσεις αντί της σωστής άρδευσης και διαθέτουν ελάχιστα ή και κανένα μηχάνημα πέραν του παραδοσιακού αρότρου. Οι καλλιέργειες τους είναι μικρές, ίσως μόλις ένα εκτάριο ή και λιγότερο.
Σύμφωνα με τις παραδοσιακές γεωργικές συνθήκες, οι αποδόσεις των σιτηρών -ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, ζαχαρόχορτο (σόργο) ή κεχρί- ανέρχονται περίπου στον ένα τόνο ανά εκτάριο και για μία περίοδο σποράς ετησίως. Για μία οικογένεια πέντε ή έξι μελών που κερδίζουν τα προς το ζην από την καλλιέργεια ενός εκταρίου, αυτό σημαίνει πολύ μεγάλη φτώχεια και για τη χώρα τους σημαίνει εξάρτηση από τις εισαγωγές τροφίμων σε υψηλό κόστος, συμπεριλαμβανομένης και της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η λύση έγκειται στην αύξηση των καλλιεργήσιμων αποδόσεων τουλάχιστον στους δύο τόνους -και σε ορισμένα μέρη στους τρεις ή περισσότερους τόνους- ανά εκτάριο. Εάν το νερό μπορεί να κατανεμηθεί καλύτερα μέσω συστημάτων άρδευσης, η καλύτερη υδροδότηση μπορεί να συνδυασθεί με πολλαπλές σοδειές ανά έτος, ώστε να επιτευχθεί παραγωγή και κατά τις περιόδους ξηρασίας. Υψηλότερες και συχνότερες αποδόσεις συνεπάγονται μείωση της φτώχειας στις αγροτικές οικογένειες, όπως και χαμηλότερες τιμές τροφίμων για τις πόλεις.
Το σημείο - κλειδί για την ενίσχυση των αποδόσεων είναι να διασφαλισθεί ότι ακόμη και οι φτωχότεροι αγρότες έχουν πρόσβαση σε βελτιωμένες ποικιλίες σπόρων (συνήθως "υβριδικούς" σπόρους που έχουν δημιουργηθεί μέσω επιστημονικής επιλογής μεταξύ διαφόρων ποικιλιών), χημικών λιπασμάτων, οργανικής ύλης που εμπλουτίζει τα συστατικά του εδάφους και -όπου είναι δυνατόν- μικρής κλίμακας μεθόδους άρδευσης, όπως -για παράδειγμα- μια αντλία για την άντληση νερού από κοντινό πηγάδι.
Δεν υπάρχει τίποτε το μαγικό στον παραπάνω συνδυασμό που αποτελείται από σπόρους υψηλής απόδοσης, λιπασμάτων και άρδευσης μικρής κλίμακας. Πρόκειται για τον βασικό λόγο αύξησης της παραγωγής τροφίμων από τη δεκαετία του `60. Το πρόβλημα είναι ότι οι παραπάνω μέθοδοι έχουν παρακαμφθεί από τους φτωχότερους αγρότες και τις φτωχότερες χώρες.
Όταν οι χωρικοί δεν έχουν ούτε καν λογαριασμό αποταμίευσης ή κάποιο στοιχείο ενεργητικού για εγγύηση, δεν έχουν τη δυνατότητα να δανεισθούν από τις τράπεζες για την αγορά σπόρων, λιπασμάτων και εξοπλισμού άρδευσης.
Κατά συνέπεια, καλλιεργούν είδη τροφίμων με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ συχνά δεν κερδίζουν σχεδόν τίποτε από τις σοδειές τους, καθώς δεν επαρκούν καλά-καλά για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της οικογένειας τους.
Από τα διδάγματα της ιστορίας συνάγει κανείς το συμπέρασμα ότι χρειάζεται κυβερνητική παρέμβαση ώστε να μπορέσουν οι φτωχοί αγρότες να ξεφύγουν της "παγίδας" των χαμηλών αποδόσεων στις καλλιέργειες τους. Εάν οι αγρότες βοηθηθούν ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε απλές τεχνολογίες, το εισόδημα τους θα αυξηθεί, εξασφαλίζοντας εγγυήσεις για τραπεζικό δανεισμό.
Με λίγη προσωρινή οικονομική βοήθεια -διάρκειας γύρω στα πέντε χρόνια- οι φτωχοί γεωργοί θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν αρκετό πλούτο, τον οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για τη βελτίωση της παραγωγής τους, είτε μέσω άμεσων αγορών με χρήματα από τις καταθέσεις τους είτε μέσω τραπεζικών δανείων.
Σε όλο τον κόσμο, οι υπό κρατικό έλεγχο αγροτικές τράπεζες στις φτωχές χώρες κάποτε απέφευγαν την παροχή χρηματοδότησης προς τους φτωχούς αγρότες για τη βελτίωση των καλλιεργειών τους, την ίδια στιγμή που παρείχαν γεωργικές συμβουλές, συμβάλλοντας στη διάδοση νέων γεωργικών τεχνολογιών. Φυσικά, καταγράφηκαν και κάποιες ατασθαλίες, όπως η εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης σε πλουσίους αγρότες παρά σε εκείνους που πραγματικά τα χρειάζονται ή η παράταση των επιχορηγήσεων για βελτίωση της παραγωγής, παρόλο που οι επιδοτούμενοι γεωργοί είχαν τη δυνατότητα εξασφάλισης δανείου μέσω ιδίων εγγυήσεων.
Και σε πολλές περιπτώσεις, οι κρατικές αγροτικές τράπεζες χρεοκόπησαν.
Παρόλα αυτά, η χρηματοδότηση για τη βελτίωση των καλλιεργειών διαδραμάτισε μείζονα και θετικό ρόλο στο να βοηθήσει τους φτωχούς αγρότες να γλιτώσουν τη φτώχεια, αλλά και να ξεφύγουν της εξάρτησης από ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα.
Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης κατά τις δεκαετίες `80 και `90, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα ανάγκασαν δεκάδες χώρες εισαγωγής τροφίμων να καταργήσουν τέτοιου είδους κρατικά συστήματα.
Οι φτωχοί αγρότες έλαβαν το μήνυμα να υπερασπίσουν τη θέση τους, να αφήσουν τις δυνάμεις της αγοράς να συμβάλουν στη βελτίωση της παραγωγής.
Αυτό όμως ήταν ένα εμφανές λάθος: δεν υπήρχαν τέτοιες δυνάμεις. Οι φτωχοί αγρότες έχασαν την πρόσβαση σε λιπάσματα και βελτιωμένες ποικιλίες σπόρων.
Δεν είχαν τη δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης μέσω τραπεζών. Προς τιμήν της, η Παγκόσμια Τράπεζα αναγνώρισε το λάθος της στο πλαίσιο μιας αυστηρής εσωτερικής αξιολόγησης που ανακοινώθηκε πέρυσι και αφορούσε τις μακροπρόθεσμες αγροτικές πολιτικές.
Έχει έρθει ο καιρός επαναπροσδιορισμού των συστημάτων δημόσιας χρηματοδότησης που προσφέρουν τη δυνατότητα στους μικρούς αγρότες στις φτωχότερες χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλής απόδοσης σπόρους, λιπάσματα και μικρής κλίμακας αρδευτικά μέτρα.Το Μαλάουι έχει εφαρμόσει τέτοιου είδους μέτρα εδώ και τρεις σεζόν, με αποτέλεσμα το διπλασιασμό της παραγωγής ειδών διατροφής. Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλες χώρες χαμηλού εισοδήματος
Το πιο σημαντικό από όλα είναι το γεγονός ότι η Παγκόσμια Τράπεζα -υπό την καθοδήγηση του νέου της προέδρου, Ρόμπερτ Ζέλικ- έχει επιταχύνει τις προσπάθειες συμβολής της στη χρηματοδότηση της νέας προσέγγισης.
Εάν η Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρει εγγυήσεις στις φτωχές χώρες για τη βοήθεια των μικρο-καλλιεργητών για τη βελτίωση των καλλιεργειών τους, τότε θα είναι πιθανό γι’ αυτές τις χώρες να αυξήσουν την παραγωγή ειδών διατροφής σε μικρό χρονικό διάστημα.
Οι δωρήτριες χώρες -συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοπαραγωγών χωρών της Μέσης Ανατολής- θα πρέπει να συνδράμουν στη χρηματοδότηση των νέων προσπαθειών της Παγκόσμιας Τράπεζας. Και ο κόσμος θα πρέπει να θέσει ως πρακτικό στόχο το διπλασιασμό των αποδόσεων στις καλλιέργειες χωρών χαμηλού εισοδήματος της Αφρικής και παρόμοιων περιοχών (όπως η Αϊτή) μέσα στην επόμενη πενταετία.
Αυτός ο στόχος είναι δυνατόν να επιτευχθεί εφόσον η Παγκόσμια Τράπεζα, οι δωρήτριες χώρες και οι φτωχές χώρες εστιάσουν την προσοχή τους στις επείγουσες ανάγκες των φτωχότερων αγροτών του κόσμου.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η Ναυτεμπορική" στις 17.6.2008.

11 Ιουλ 2008

Καμπάνια της Νομαρχίας Πειραιά

Με στόχο οι πολίτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 11 Ιουλίου, η μεγάλη ενημερωτική καμπάνια που κάθε καλοκαίρι πραγματοποιεί η Νομαρχία Πειραιά για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών-καταναλωτών.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας που φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις ΚΕ.Π.Κ.Α- Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών και ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και έχει ως σύνθημα «Διακοπές με εισιτήριο την ενημέρωση» εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια μοιράστηκαν στους επιβάτες της ακτοπλοΐας του μεγάλου λιμανιού, από πολυπληθές κλιμάκιο της Νομαρχίας, παρουσία του Νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ Γιάννη Ανουσάκη, τους Αντινομάρχες, τον Γενικό Γραμματέα και υπηρεσιακά στελέχη της Νομαρχίας Πειραιά.
Ο Νομάρχης Πειραιά συνομίλησε με ταξιδιώτες, εξήγησε για την χρησιμότητα του φυλλαδίου και επεσήμανε την σημασία της ενημέρωσης που είναι το εισιτήριο για καλλίτερες, ποιοτικότερες διακοπές.
«Είμαστε εδώ, στο λιμάνι του Πειραιά, για πέμπτο καλοκαίρι, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και του δικαιώματος του κάθε πολίτη να απολαμβάνει ποιοτικές και φθηνές διακοπές. Δικαίωμα που ωστόσο καταστρατηγείται συστηματικά και κατ' εξακολούθηση» δήλωσε ο Νομάρχης Πειραιά και πρόσθεσε «Γι` αυτό στην Νομαρχία Πειραιά δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τομέα της ενημέρωσης. Καθιστούμε τον πολίτη - καταναλωτή πιο ισχυρό με την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων και τον γνωστό πλέον τηλεφωνικό τετραψήφιο αριθμό 1570, όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και να καταγγέλλουν. Σε κάθε περίπτωση οι ταξιδιώτες-καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι απροστάτευτοι. Με διαρκείς ελέγχους «εν όρμω» και εν πλω και με εκστρατείες ενημέρωσης, είμαστε και θα είμαστε κοντά τους, ουσιαστικά και αποτελεσματικά».
Ο φετινός οδηγός διακοπών περιέχει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών βάσει της ελληνικής νομοθεσίας. Περιλαμβάνει αναλυτικά τους βασικούς κανόνες για τα καταστήματα εστίασης, απαριθμεί τα προϊόντα των κυλικείων που υπάγονται στην αγορανομική διάταξη, προσδιορίζει την τιμή προϊόντων για όρθιους πελάτες και δίνει χρηστικές συμβουλές για τη μεταφορά με αεροπλάνο και πλοίο, καθώς και για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δίνονται ακόμη συμβουλές για την σωστή προετοιμασία των καταναλωτών πριν από την άφιξη στον τόπο των διακοπών τους.
Έλεγχοι στα πλοία της ακτοπλοΐας
Εν τω μεταξύ εντατικούς ελέγχους διενεργούν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά στα πλοία της ακτοπλοΐας με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας καταναλωτών.
Οι έλεγχοι, προκειμένου να είναι ολοκληρωμένοι, πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια ελέγχου, συμμετέχουν δηλαδή σε αυτά κτηνίατροι, γεωπόνοι, επόπτες υγείας και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτών (αγορανομικοί έλεγχοι).
Πέρσι και για πρώτη φορά ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά ταξίδεψαν με πλοία της ακτοπλοΐας εντοπίζοντας σημαντικές αγορανομικές παραβάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μη διάθεση διατιμημένων προϊόντων.
Πέρσι ακόμη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 64 έλεγχοι σε πλοία κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν 30 χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος να λειτουργούν χωρίς άδεια και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας τους, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 200 κιλά διάφορα ακατάλληλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.
Από το σύνολο των ελέγχων σε πλοία που έγιναν από την 1-1-2007 έως σήμερα, έστω και μία απόκλιση από τη νομοθεσία διαπιστώθηκε στο 55,8 %, καμία απολύτως στο 44,2 %.
Από το σύνολο των ελέγχων που έγιναν σε πλοία από την 1-1-2008 έως σήμερα έστω και μία παράβαση διαπιστώθηκε στο 81,8 % εξ αυτών, καμία απολύτως στο 18,2 %. Η συντριπτική πλειοψηφία των φετινών διαπιστώσεων αφορά συστάσεις για βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, για την εφαρμογή των οποίων θα γίνει επανέλεγχος. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει παραπομπή στον εισαγγελέα. Σύνολο ελέγχων σε πλοία 11.
Από το σύνολο των ελέγχων σε πλοία που έγιναν από την 1-1-2007 έως 31-12-2007 η κατάσταση είναι απολύτως μοιρασμένη. Σύνολο ελέγχων σε πλοία 64.
Από τα πλοία στα οποία εντοπίστηκαν παραβάσεις, στο 58,2 % εξ αυτών οι παραβάσεις ήταν περισσότερες από μία. Στο υπόλοιπο 41,8 % διαπιστώθηκε μόνο μία παράβαση.
Από τον συνολικό αριθμό παραβάσεων που εντοπίστηκαν (μπορεί να είναι πάνω από μία σε ένα πλοίο), το 47,6 % αφορούσε τη λειτουργία κάποιου χώρου υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια (π.χ. εστιατόριο, κυλικείο, αποθήκη), το 20,6 % αφορούσε κάποια υγειονομική παράβαση ή σύσταση για καθαριότητα, το 12,7 % κάποια κατάσχεση ακατάλληλων τροφίμων ζωικής προέλευσης, το 11,1 % παράβαση της αγορανομικής νομοθεσίας (π.χ. μη ύπαρξη διατιμημένων προϊόντων) και το 7,95 % παραβάσεις που εντόπισαν οι γεωπόνοι σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης (π.χ. ελλιπείς σημάνσεις, διατήρηση τροφίμων σε ακατάλληλες θερμοκρασίες). Σημειώνεται ότι πέρσι 30 χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αποθήκες, κλπ) διαπιστώθηκε να λειτουργούν χωρίς άδεια και εκδόθηκε απόφαση για απαγόρευση λειτουργίας τους.

Τροφή για σκέψη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, οι ιταλικές οικογένειες έχουν μειώσει τα σταθερά έξοδά τους, σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στα τρόφιμα.
Απαντώντας στη σχετική έρευνα, περισσότερες από 30 στις 100 οικογένειες στην Ιταλία, δήλωσαν ότι αγοράζουν τρόφιμα κατώτερης ποιότητας, σε σχέση με το παρελθόν. Επικεντρώνουν δε, την προσπάθειά τους για περικοπή των εξόδων στις «προσφορές και ευκαιρίες», που αφορούν το ψωμί (32,2%), τα μακαρόνια (38,5%), το κρέας (45,3%) και το ψάρι (43,2%).
Στην «Κάτω Ιταλία», οι μισές οικογένειες δηλώνουν ότι περιόρισαν τις αγορές τους, ή διάλεξαν, αναγκαστικά, προϊόντα κατώτερης ποιότητας.
Στο μεταξύ, οι ενώσεις των καταναλωτών συμβουλεύουν τους Ιταλούς να «συνεταιρίζονται» και να προτιμούν την κεντρική αγορά ή τους χονδρέμπορους, όπου μπορούν να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, σε χαμηλότερες τιμές, από εκείνες των σουπερμάρκετ και των καταστημάτων λιανικής πώλησης.
Ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι ένοικοι πολυκατοικιών συνεργάζονται για «κοινές αγορές μεγάλης ποσότητας», που γίνονται, συνήθως, κάθε δεκαπέντε ημέρες.
Άλλη εναλλακτική, που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ιταλικών μέσων ενημέρωσης και δείχνει να κερδίζει έδαφος στο κοινό, είναι η επιλογή των καταναλωτών να προμηθεύονται μαζικά τα φρούτα και τα λαχανικά τους, από τους αγρότες - μικροεπιχειρηματίες, στην περιφέρεια των μεγάλων πόλεων.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, όποιος φτάνει, με το αυτοκίνητο μέχρι την «Καμπάνια Ρομάνα» (την ύπαιθρο γύρω από την ιταλική πρωτεύουσα), εξοικονομεί έως και ποσοστό 30%, σε σχέση με τις τιμές ενός κανονικού οπωροπωλείου.
Υπάρχει, τέλος, και η «ιδιωτική πρωτοβουλία». Σύμφωνα με την οργάνωση των αγροτών «Κολνιρέττι», τέσσερις Ιταλοί, στους δέκα, άρχισαν, πλέον, να καλλιεργούν λαχανικά στις βεράντες και τα μπαλκόνια τους.
Προτάσσουν δε, τη σαλάτα, που μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα και μέσα σε μικρά βάζα, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Σαράντα μόλις ημέρες από την σπορά, η σαλάτα μπορεί να καταναλωθεί και το κόστος, για να «πρασσινίσει» το κάθε βάζο, φτάνει μόλις τα 50 λεπτά του ευρώ.

Έξυπνη καταναλωτική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων συνιστά το ΙΝΚΑ

Την προσοχή των καταναλωτών ενόψει των εκπτώσεων που ξεκινούν στις 15 Ιουλίου και διαρκούν ως τις 31 Αυγούστου εφιστά το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Κυρίαρχη προτροπή προς το κοινό να αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται την περίοδο των εκπτώσεων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στη χρήση πιστωτικών καρτών.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ, πολλά παράπονα καταγράφονται για τις πιστωτικές κάρτες μέσω των οποίων τουλάχιστον το 71% των καταναλωτών πραγματοποιεί τις αγορές του και στις εκπτώσεις.
Γι' αυτό το ΙΝΚΑ υπενθυμίζει ότι οι αγορές πρέπει να γίνονται με προγραμματισμό που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών και της οικογένειας.
Ο προγραμματισμός των αγορών εξασφαλίζει ότι αγοράζουμε αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά και στις καλύτερες τιμές. Ο προγραμματισμός πρέπει να γίνεται: στο ήρεμο περιβάλλον του σπιτιού και όχι στον «ατμό» της αγοράς, να βασίζεται σε σχολαστική έρευνα και να μην ανατρέπεται ο προγραμματισμός από το «γιορτινό» περιβάλλον της αγοράς.
Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από τα ποσοστά των εκπτώσεων στις προθήκες των καταστημάτων ή από την έκπτωση σε ένα συγκεκριμένο προϊόν. Οι εκπτώσεις διαφέρουν από είδος σε είδος και από ποιότητα σε ποιότητα ακόμα και μέσα στο ίδιο κατάστημα. Γι’ αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν τις γενικές εντυπώσεις γιατί πολλά καταστήματα χρησιμοποιούν στη διαφήμιση και στις βιτρίνες κάποιο ή κάποια είδη για «κράχτη».
Εφιστάται, επίσης, η προσοχή των καταναλωτών στο ότι η περίοδος των εκπτώσεων μπορεί να τους είναι χρήσιμη στα είδη τα οποία επηρεάζονται από την εποχικότητα και τη μόδα, δηλαδή στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
Αντίθετα, στις οικιακές συσκευές και τον εξοπλισμό, τα οπτικοακουστικά μέσα, τα έπιπλα και τα λοιπά διαρκή προϊόντα, η περίοδος των εκπτώσεων δεν είναι αναγκαστικά η καλύτερη εποχή για τις αγορές. Οι τιμές αυτών των προϊόντων μεταβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου με άλλα κριτήρια (συναλλαγματικές διακυμάνσεις, έκδοση νέου μοντέλου, ταμιακή ρευστότητα της αγοράς κ.λπ.) τόσο που είναι πιθανόν κατά την περίοδο των εκπτώσεων να είναι σχετικά ανεβασμένες. Επίσης, γι' αυτές τις αγορές η ηρεμία μιας ήσυχης αγοραστικής περιόδου (δηλαδή, εκτός των περιόδων των εκπτώσεων) μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να διεκδικήσει «έκπτωση» ανάλογη με τον τρόπο πληρωμής και τη «διαπραγματευτικότητά του» το αμέσως προηγούμενο ή άλλο μοντέλο.
Το ΙΝΚΑ συνιστά στους καταναλωτές να διαμαρτύρονται με έμφαση και να καταγγέλλουν κάθε περίπτωση πλασματικών εκπτώσεων ή κυκλοφορίας ελαττωματικών προϊόντων κατά την περίοδο αυτή.
Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι οι έμποροι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην οδηγηθούν σε πρακτικές οι οποίες μπορούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές όπως:
- Η απόκρυψη αποθεμάτων.
- Η πώληση μικρής ποσότητας αποθεμάτων κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.
- Η διάθεση στην κατανάλωση ειδών β' διαλογής χωρίς ανάλογη σήμανση ή που έχουν αγοραστεί ειδικά για την περίοδο των εκπτώσεων.
- Η αναγραφή τιμών «προ εκπτώσεως» που να είναι υψηλότερες των πραγματικών.
- Η ανάρτηση πινακίδων με τα κυμαινόμενα ποσοστά, δηλαδή «Εκπτώσεις 10% - 20% - 30%».
Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων της υπουργικής απόφασης προβλέπεται η επιβολή προστίμου, το οποίο μπορεί να φθάσει έως και το 0,5% του ετήσιου ακαθόριστου τζίρου της περσινής χρήσης του παραβάτη εμπόρου, με καταγγελία στο 1520.
Κατά την απόφαση επιβάλλεται:
-η αναγραφή και των δύο τιμών, προ και μετά την έκπτωση, σε όλα τα πωλούμενα είδη ή η αναγραφή σε πινακίδα του ποσοστού της έκπτωσης για σαφώς αθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων, με την προϋπόθεση της αναγραφής της αρχικής τιμής κάθε είδους.
Επίσης, απαγορεύονται οι προσφορές 20 ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων, καθώς και η με οποιονδήποτε τρόπο παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού με εκπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τέλος, το ΙΝΚΑ ζητά από τους καταναλωτές να ζητούν πάντα για όλες τις αγορές τους αποδείξεις, τόσο για τη δυνατότητα αντικατάστασης του προϊόντος που αγοράζουν όσο και για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, για την οποία σημαντικό μέρος της ευθύνης έχουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές.

10 Ιουλ 2008

G8: Έφαγαν 385 εκατομμύρια ευρώ!

Σε γενικολογίες και ευχολόγια περιορίστηκαν οι ηγέτες των οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών αναφορικά με την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, για την οποία απλώς εξέφρασαν τη «βαθιά τους ανησυχία». Στη Σύνοδο Κορυφής της G8 στην Ιαπωνία, συμφώνησαν επίσης να επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους ευθύνονται για την πολιτική κρίση στη Ζιμπάμπουε.
Στη «διακήρυξη για την παγκόσμια διατροφική ασφάλεια» που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (8/7), η G8 ζήτησε μοίρασμα των αποθεμάτων, αλλά δεν ανακοίνωσε μέτρα για τις χώρες που πλήττονται περισσότερο. Η αύξηση των τιμών «σε συνδυασμό με προβλήματα τροφοδοσίας σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, απειλεί την παγκόσμια διατροφική ασφάλεια» αναφέρεται στο κείμενο που υιοθετήθηκε.
Έκκληση προς τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες απηύθυναν από την Ιαπωνία οι ηγέτες της G8, ώστε να αυξήσουν βραχυπρόθεσμα τις ποσότητες του «μαύρου χρυσού» που διαθέτουν στην αγορά και να ανασχέσουν τη διαρκή άνοδο των τιμών. Συμφώνησαν επίσης στη μείωση κατά τουλάχιστον 50% της εκπομπής ρύπων έως το 2050
Και προστίθεται: «Οι αρνητικές συνέπειες των πρόσφατων αυτών εξελίξεων θα μπορούσαν να βυθίσουν εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και να προκαλέσουν την υποχώρηση της προόδου που έχει σημειωθεί ως προς την υλοποίηση των στόχων της χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών», κυρίως σχετικά με την υποχώρηση της φτώχειας και της παιδικής θνησιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η G8 ζήτησε από τις χώρες που διαθέτουν μεγάλα αποθέματα τροφίμων «να διαθέσουν μέρος αυτών σε χώρες που έχουν ανάγκη» - κατά τρόπο που δεν θα παραβιάζει τους κανόνες των εμπορικών συναλλαγών -, ενώ ανακοίνωσε επίσης τη συγκρότηση μιας «παγκόσμιας σύμπραξης» για την γεωργία και τα τρόφιμα, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων των αναπτυσσόμενων χωρών, τους ιδιωτικού τομέα, δωρητών και διεθνών οργανισμών και υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ.
Την ίδια στιγμή τα ειρωνικά σχόλια στον διεθνή τύπο περίσσεψαν. 25 σεφ επιστρατεύτηκαν για να ικανοποιήσουν τις γαστριμαργικές απαιτήσεις των ηγετών. Μάλιστα είχαν λάβει λευκή επιταγή από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας για να ξοδέψουν όσα χρήματα κρινόταν αναγκαίο. Τελικά το συνολικό κόστος της συνόδου άγγιξε τα 385 εκ. ευρώ. Λογικό να μην μπορεί κανείς να συγκεντρωθεί σε σοβαρές συζητήσεις για τη φτώχεια μετά από τέτοια γεύματα!