18 Ιαν 2012

Η επιτυχής πρόβλεψη της "πηγής"!

Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Οκτωβρίου 2011 όταν το REUTERS (http://www.reuters.com/article/2011/10/18/us-eu-greece-taskforce-idUSTRE79H1GJ20111018) έγραψε αποδίδοντάς το σε «πηγή» των δανειστών μας: "You need someone who can speak Greek but who is not on the side of the Greeks". Δηλαδή, «χρειαζόσαστε κάποιον που να μπορεί να μιλάει ελληνικά αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων»!
Σε λίγες ημέρες ήρθε από το πουθενά η πρόταση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα, το Βατερλό στις Κάνες και η ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η «πηγή» πρέπει να χάρηκε πολύ!

Ντροπή ρε......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με έκπληξη μου διάβασα σε διάφορα sites τη συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και του Ομίλου Κοπελούζου για την απόφαση ίδρυσης κοινής εταιρείας με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενεργειακών υπηρεσιών και προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς επίσης και την παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ.
Δηλαδή η ΔΕΗ, η οποία έχει το μοναδικό προνόμιο να δίνει άδειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και να αγοράζει την ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι ταυτόχρονα ένας από τους υποψήφιους προμηθευτές και κατασκευαστές φωτοβολταϊκών συστημάτων;
Και εγώ, ως απλός ιδιώτης, ως έλληνας φορολογούμενος πολίτης, ως ένας απλός εγκαταστάτης φ/β συστημάτων που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, σας ρωτάω :
Αν αυτό δεν είναι κατάργηση του μονοπωλίου, τότε τι είναι?
Αν αυτό δεν είναι το άκρον άωτον του αθέμιτου ανταγωνισμού, τότε τι είναι?
Αν αυτό δεν δίνει σαφές προβάδισμα και πλεονέκτημα στην νεοσυσταθείσα εταιρεία και στις εταιρείες του ομίλου Κοπελούζου, τότε τι είναι?
Τελικά, σε ποιον θα πηγαίνει το τέλος ΑΠΕ που πληρώνει ο απλός καταναλωτής μέσω της ΔΕΗ? Θα χρηματοδοτούμε εμείς οι καταναλωτές κάποιον ιδιώτη?
Μας τα παίρνετε που μας τα παίρνετε από παντού, αφήστε μας τουλάχιστον να δουλέψουμε επί ίσοις όροις, όχι τίποτε άλλο, αλλά μπας και μπορέσουμε να σας τα δώσουμε!!!!!
Ντροπή σας! Που είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού??

Αναγνώστης