30 Απρ 2012

Οι εκδόσεις Καζαντζάκη βοηθούν το χωριό Φύλλα


Οι Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου] και ο Πρόεδρος του χωριού Φύλλα Χαλκίδας Ιωάννης Καρβελάς απευθύνουν έκκληση για συνδρομή βοήθειας στους κατοίκους τού ιστορικού αυτού χωριού τής χώρας μας, στο οποίο η σύγχρονη οικονομική κρίση έδειξε το εφιαλτικό της πρόσωπο. Το πανέμορφο χωριό Φύλλα είναι ένας γραφικός ορεινός οικισμός, μόλις 5 λεπτά από την πόλη της Χαλκίδας και 40 λεπτά από την Αθήνα. Γενέτειρα του Νεοφύτου Αδάμ (μέλους τής Φιλικής Εταιρείας, Επισκόπου Ευρίπου και προέδρου της Ιεράς Συνόδου), και του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, τα Φύλλα σφύζουν από ιστορία. Η Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ και ο Ιερός Ναός Παναγίας Ριζοκαστελιώτισσας (και τα δυο εξαιρετικά δείγματα της ύστερης βυζαντινής περιόδου), το επιβλητικό Καστέλι (κάστρο ιπποτών τού 13ου αιώνα) και το πατρικό σπίτι τού Ανδρέα Μιαούλη δεσπόζουν στο φιλόξενο αυτό χωριό, και διασώζουν το χρώμα και το άρωμα περασμένων αιώνων.
                Από τις 27 Φεβρουαρίου 2012 και για όλη τη φετινή άνοιξη, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου] διαθέτουν ένα ποσοστό των εσόδων από τις πωλήσεις κάθε αντιτύπου του κλασσικού μυθιστορήματος Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στα ιστορικά Φύλλα Ευβοίας, για τις ανάγκες τού χωριού και των 1.500 κατοίκων του, που έχουν δραματικά πληγεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας (και όχι μόνο). Το εξαίσιο μυθιστόρημα Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται καθρεπτίζει τις υπαρξιακές και κοινωνικές συγκρούσεις της εποχής του, ενώ παράλληλα θέτει ένα διαχρονικό ερώτημα, καίριο ακόμη και σήμερα: πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος μετά από τα θαύματα, τη διδασκαλία, τα μαρτύρια και την Ανάσταση του Χριστού; Είναι άραγε η Αγάπη καταδικασμένη να σταυρώνεται πάντα; Διαβάστε το αριστουργηματικό βιβλίο τού Νίκου Καζαντζάκη, που έγινε αλησμόνητη τηλεοπτική σειρά, κλασσική ταινία, όπερα και θεατρικό έργο, και συνδράμετε έτσι και εσείς στην κάλυψη βασικών αναγκών του χωριού Φύλλα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τής ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επιμένει ο Γ. Κουτρουμάνης στις εξαιρέσεις από τον ΕΟΠΥΥ


Την πεποίθηση ότι οι κλάδοι Υγείας των ταμείων που δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό θα εξακολουθήσουν να μην υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.

Μετακινήσεις μετ' εμποδίων την Πρωτομαγιά


Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο αύριο, Πρωτομαγιά, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στις κινητοποιήσεις.

27 Απρ 2012

Πιστοποίηση της ExelGroup κατά τα Διεθνή Πρότυπα επιχειρησιακής οργάνωσης και διαχείρισης ISO 14001 και OHSAS 18001


Κατά τα Διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ISO 14001:2004 για την Περιβαλλοντική Διαχείριση και OHSAS 18001:2007, για τη Διαχείριση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, πιστοποιήθηκαν από τον αναγνωρισμένο φορέα Πιστοποίησης TÜV HELLAS οι εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρίας παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων ExelGroup στη ΒΙ. ΠΕ  Κιλκίς.

Στρατηγικό επενδυτή για την Κτηματολόγιο ΑΕ αναζητά το Δημόσιο


Στρατηγικό επενδυτή για την Κτηματολόγιο ΑΕ αναζητεί το Ελληνικό Δημόσιο, υιοθετώντας σχετική πρόταση ολλανδών εμπειρογνώμων για επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης.

«Μαύρες» εκτιμήσεις για το μέλλον της Ελλάδας


Δυσοίωνο είναι το μέλλον της Ελλάδας και ευρύτερα της ευρωπεριφέρειας, σύμφωνα με σαράντα οικονομικούς αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Το επικρατέστερο σενάριο που «βλέπουν» για τις χώρες της περιφέρειας περιλαμβάνει βαθύτερη ύφεση, εκτόξευση της ανεργίας και πλήρη αποτυχία στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

26 Απρ 2012

Έως 15 Μαΐου οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ


Από 30 Απριλίου μέχρι 15 Μαΐου 2012 μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) οι απόφοιτοι δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ όλων των ειδικοτήτων που έχουν λάβει τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο έως το 2015


Αρκούσε μια έμμεση αναφορά στο θέμα, από τον υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, για να «βάλει φωτιές» αναφορικά με το εξαιρετικά κρίσιμο αυτό θέμα. 

25 Απρ 2012

Χρυσάφι για διόδια που δεν λειτούργησαν ποτέ


Μπορεί τα διόδια να έμειναν κλειστά αλλά το υπουργείο Υποδομών καλείται να επιστρέψει 7,5 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", ποσό που αντιπροσωπεύει διαφυγόντα έσοδα της εταιρείας από τη μη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, που απέχουν από τα διόδια των Μαλγάρων μόλις 8 χιλιόμετρα.

Νέες αποκαλύψεις-φωτιά για τον Τσοχατζόπουλο


Συνολικά 21 πρόσωπα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, σύμφωνα με έρευνα της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τις διαδρομές του "μαύρου πολιτικού χρήματος", κατά την οποία βρέθηκαν ύποπτοι λογαριασμοί και στην Κύπρο.

Ανησυχία για την άνοδο της άκρας δεξιάς


Η ευφορία που προκάλεσε η υπογραφή του νέου δημοσιονομικού συμφώνου στις αρχές Μαρτίου έχει δώσει τη θέση της στην ανησυχία για την άνοδο ακραίων πολιτικών σχηματισμών σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

20 Απρ 2012

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης υπέγραψε σχετική συμφωνία με την Frontex

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ Ελλάδας και Frontex, με στόχο την καλύτερη καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λ.Παπαδήμος και Α.Ταγιάνι παρεμβαίνουν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις Αντόνιο Ταγιάνι, θα είναι μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στην ημερίδα που διοργανώνουν το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού και η Κομισιόν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής “Ευρώπη 2020”».

19 Απρ 2012

Συνάντηση Παπαδήμου - Προβόπουλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Οι όροι με τους οποίους θα υλοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Παράνομα ενεχυροδανειστήρια

Σοβαρές παρατυπίες στη λειτουργία ανταλλακτηρίων χρυσού αποκαλύπτουν πρόσφατες έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας. Το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, μετά 730 ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. σε ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας, διαπιστώθηκαν 71 παραβάσεις. Πρόκειται κυρίως για φορολογικές παραβάσεις, ωστόσο, αξιωματικοί της υπηρεσίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής ενεχυροδανειστών σε υποθέσεις λαθρεμπορίας χρυσού! Μάλιστα, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ ερευνώνται συγκεκριμένες υποθέσεις παράνομης εμπορίας χρυσού και πολύτιμων λίθων. Σύμφωνα με στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας, στο νομό Αττικής λειτουργούν νόμιμα 1.200 ανταλλακτήρια - ενεχυροδανειστήρια, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις επίσημων φορέων που ασχολούνται με την αγορά και πώληση χρυσού ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων στις 4.500.

18 Απρ 2012

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο του Δημήτρη Μητροπάνου

Από τις 10:00 το πρωί η σωρός του θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Α΄ Νεκροταφείου για τον τελευταίο αποχαιρετισμό από όλους εκείνους που λάτρεψαν τα τραγούδια του.

Η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το πρωί της Τρίτης στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία» προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλη τη χώρα.

«Δεν ήμουν ποτέ οπαδός του Τσοχατζόπουλου»

Τις αποστάσεις του από τον Άκη Τσοχατζόπουλο τηρεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Δεν ήμουν ποτέ οπαδός ή συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου» είπε συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος, αρνούμενος ωστόσο να σχολιάσει τον πρώην υπουργό, λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

17 Απρ 2012

Στον Κορυδαλλό από σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Ρυθμίστε τα αυθαίρετα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αντί για τις 30 Ιουνίου που έληγε κανονικά- η προθεσμία για την ένταξη των ενδιαφερομένων στην ρύθμιση.

Συγχωνεύσεις, κλείσιμο δημοσίων φορέων και απολύσεις εισηγείται το ΚΕΠΕ

Παρεμβάσεις για περιορισμό των δημοσίων δαπανών που θα οδηγήσουν τα κρατικά έξοδα το 2015 στο 41,2% του ΑΕΠ, από το 49,7% σήμερα περιγράφει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) σε έκθεση που έχει καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών.

11 Απρ 2012

Χιλιάδες ακυρώσεις εισιτηρίων στα πλοία

Συνεχίζεται, χωρίς εντάσεις, για δεύτερη ημέρα η απεργία των ναυτεργατών με αποτέλεσμα να μένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας.

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ

Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών έχει αρχίσει, καθώς σήμερα, Μ.Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών -πιθανότατα στις 6 Μαΐου. 

Προαναγγελία απολύσεων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Από τις τελευταίες τροπολογίες που πέρασε η κυβέρνηση ήταν αυτή για το δικαίωμα αυτασφάλισης σε εργαζόμενους ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

10 Απρ 2012

H ExelGroup συμμετέχει στην 5η Διεθνή Έκθεση Solarex 2012 στην Κωνσταντινούπολη



Άνοιγμα στην ιδιαίτερα σημαντική αγορά της Τουρκίας πραγματοποιεί η ελληνική εταιρία ExelGroup με τη συμμετοχή της στην 5η Διεθνή έκθεση Solarex 2012, η οποία θα λάβει χώρα από 12-14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη, στο Istanbul Expo Center.

Βενιζέλος: «Αντικοινωνική πράξη η απεργία τη Μ. Εβδομάδα»


Κατά της ΠΝΟ στρέφεται ο Ευ. Βενιζέλος, που θεωρεί ανεπίτρεπτο να γίνονται απεργίες στα μέσα μεταφοράς κατά την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα»

Έντονη ανησυχία για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα εκφράζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, τονίζοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

Μπαίνει στο χορό και η ΠΟΠΕΚ

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) τόσο για το θέμα των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ πρατηρίων και σούπερ - μάρκετ όσο και για το «κούρεμα» των αποθεματικών του Επικουρικού Ταμείου του κλάδου (ΤΕΑΠΥΚ).

9 Απρ 2012

Φωτιά η βενζίνη κοντά στα 2 ευρώ/λίτρο – Όργιο ανατιμήσεων ενόψει εξόδου

Δεν είναι μόνο το ότι από τα διυλιστήρια τα καύσιμα “φεύγουν” με αυξημένες τιμές, ούτε και το γεγονός ότι τα μισά χρήματα που πληρώνουμε πάνε σε φόρους του κράτους που δεν λέει να τους μειώσει...

Κατασχέσεις μισθών-καταθέσεων για χρέη 300 ευρώ

Τα συνήθη θύματα πληρώνουν για ακόμη μια φορά τη νύφη της έλλειψης πολιτικής βούλησης για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. 

Πρόσκληση στους Ευρωπαίους ανέργους για δουλειά στη Γερμανία

Ανάληψη πρωτοβουλίας για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αναλαμβάνει το γερμανικό υπουργείο Εργασίας. 

6 Απρ 2012

Λοβέρδος: Το δίλημμα των εκλογών

Κρίσιμες θεωρεί τις επόμενες εκλογές ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς όπως είπε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η Πολιτική Κίνηση "Κοινωνικός Σύνδεσμος" σε κεντρικό ξενοδοχείο, «διακυβεύονται τα επιτεύγματα της εισόδου της χώρας στην Ε.Ε. και η συμμετοχή της στο ευρώ».

Φωτιά οι δηλώσεις εφέτος – Δεν προβλέπονται επιστροφές φόρου

Μόνο ηλεκτρονικά και μόνο μέσω TAXISnet θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις των 700.000 φορολογούμενων που είναι...μισθωτοί και έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ τον χρόνο. Τα “ραβασάκια” θα αρχίσουν να αποστέλλονται αμέσως μετά το Πάσχα. 

Σε απόγνωση οι οικοδόμοι

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από τη Μ. Δευτέρα οι οικοδόμοι, διεκδικώντας νοσηλευτική και φαρμακευτική κάλυψη για τους άνεργους εργαζομένους στον κλάδο των κατασκευών.

5 Απρ 2012

1+1 «έκπληξη» που ετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών

Σχεδόν αναπόφευκτη θεωρείται πλέον η κατάθεση ενός «αναδιαρθρωμένου» προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, ακόμα και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έστω κι αν δεν το παραδέχονται επισήμως.

Σφαίρα στην καρδιά της Ελλάδας – Συγκλονισμένη όλη η χώρα από την αυτοκτονία του 77χρονου – Δραματική αύξηση 45% των αυτοκτονιών σε ένα χρόνο

Ήταν μια γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βίαιο ξύπνημα από τον προσωπικό και κοινωνικό μας λήθαργο. Ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του και επιλέγει συνειδητά, την πιο ιδιωτική στιγμή του, να την κάνει δημόσια. Στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών. Με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Καταβάλλεται σήμερα το δώρο Πάσχα

Σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους ΙΚΑ

Καταβάλλεται σήμερα το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και στους υπαλλήλους του δημοσίου. Από τη Μεγάλη Τρίτη θα καταβάλλεται το επίδομα Πάσχα στους δικαιούχους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. 

4 Απρ 2012

ΓΕΝΟΠ: Επίθεση λάσπης το πόρισμα για πάρτι εκατομμυρίων

"Άνθρακες" χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ τον "θησαυρό" του πορίσματος ελέγχου του ΣΔΟΕ στην Ομοσπονδία που κάνει λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Νοθευμένο το 1 στα 3 δείγματα πετρελαίου κίνησης που εξέτασε το Γενικό Χημείο του Κράτους το 2010

Ένα στα τρία δείγματα πετρελαίου κίνησης που εξέτασε το Γενικό Χημείο του Κράτους το 2010 ήταν νοθευμένο, ενώ συνολικά στην αγορά καυσίμων το ποσοστό νοθείας φθάνει στο 17 %.

Πίστωση τέλος!

Στοπ στην χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ από σήμερα Τετάρτη 4/4 οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ την Πέμπτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία. 

3 Απρ 2012

Επιμένει η ΠΝΟ, αντιδρούν οι ξενοδόχοι στην κήρυξη 48ωρης απεργίας τη Μ.Εβδομάδα


Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη. Οι ξενοδόχοι προειδοποιούν ότι η κινητοποίηση θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα σε ήδη επιβαρυμένες -λόγω της οικονομικής κρίσης- επιχειρήσεις, αλλά ο γγ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς απαντά ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί έχουν λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις.

«Αυτές οι κινήσεις βλάπτουν τον τουρισμό. Ο άλλος δεν πρόκειται να ρισκάρει να επιλέξει το νησί για τις ολιγοήμερες διακοπές του, κινδυνεύοντας να μείνει στο λιμάνι. Ποιος θα κάνει 500 χλμ. από την Αθήνα με προορισμό την Κέρκυρα και να ρισκάρει να μείνει 'κολλημένος' στην Ηγουμενίτσα;» λέει στα Νέα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Κώστας Μπρεντάνος.

Σύμφωνα με την Ημερησία υπολογίζεται ότι τη Μεγάλη Τετάρτη περί τους 17.000 - 18.000 επιβάτες έχουν κλείσει θέσεις για να ταξιδέψουν προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με 15 προγραμματισμένα και έκτακτα δρομολόγια, ενώ για τη Μεγάλη Τρίτη είχαν προβλεφθεί να εκτελεστούν 10 δρομολόγια.

Λόγω της απεργίας, οι επιβάτες που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε κάποιο νησί με άλλο μέσο θα πρέπει να απορροφηθούν τη Μ.Πέμπτη και τη Μ.Παρασκευή με τα κανονικά δρομολόγια, ενώ ήδη η πληρότητα στα πλοία τις δύο αυτές ημέρες αγγίζει το 80%.

Η ΠΝΟ αντιδρά στην άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και στην ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ζητεί επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κήρυξη της απεργίας, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πληρώματα σε πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας που έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ενώ στο νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την άρση του καμποτάζ, ήδη πολλές εταιρείες με πλοία που πραγματοποιούν μονοήμερες κρουαζιέρες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν πληρώματα με αλλοδαπούς».

Ο κ. Χαλάς ανέφερε ότι το πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών είναι πλέον εκρηκτικό, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχουν πουληθεί πέντε πλοία της ακτοπλοΐας, με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Πρόσθεσε, δε, ότι το επόμενο βήμα, πολύ πιθανό, μετά την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα να είναι και η απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, το 2011 οι άνεργοι ναυτικοί έφθαναν τις 3.500, ωστόσο, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, ο αριθμός αυτός φθάνει σήμερα τους 7.500.

Πηγή: www.in.gr

Δεν πληρώνουν το δώρο Πάσχα

Με το επιχείρημα της διασφάλισης του κανονικού μισθού

H νέα τακτική, που υιοθετούν πολλοί εργοδότες στις φετινές γιορτές είναι «δεν πληρώνω δώρο Πάσχα για να σας δώσω το μισθό Απριλίου», αφήνοντας άναυδους τους υπαλλήλους τους, που περίμεναν πώς και πώς το δώρο για να μπαλώσουν κάποιες τρύπες στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και να κρατήσουν κάποια λιγοστά ευρώ για το καλό των γιορτών.

Στα 14,5 δισ. ευρώ ανεβαίνει ο «λογαριασμός» για τα μέτρα μετά τις εκλογές

Στα 14,5 δισ. ευρώ περίπου ανεβαίνει ο «λογαριασμός» των νέων μέτρων που θα έρθουν μετά τις εκλογές, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, εκτός από τις μειώσεις στον τομέα των δαπανών κατά 5,5% του ΑΕΠ (11,5 δισ. ευρώ), η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει και μέτρα για την αύξηση των εσόδων κατά 1,5% του ΑΕΠ (3 δισ. ευρώ).

Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών

Αύξηση 37% σε σχέση με το 2010 σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές, ξεπερνώντας κατά πολύ – μαζί με την Εσθονία- το μέσο κοινοτικό όρο της Ε.Ε., ο οποίος βρισκόταν στο 11,3%.
Παρά τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα χαμηλά στην κατάταξη στην 20ή θέση, κάτω από την Σλοβενία και πάνω από τη Λιθουανία.

2 Απρ 2012

Την Μεγάλη Εβδομάδα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών

Την Μεγάλη Εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

ΦΡΟΝΤΕΞ: Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλη εισροή λαθρομεταναστών

Ο έλεγχος των συνόρων από μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ΦΡΟΝΤΕΞ, Μίκαλ Πάρζιζεκ.

Τεστ για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους

Με μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και της εμπειρίας αλλά και γραπτές εξετάσεις, θα «βαθμολογηθούν» όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2012 αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, με στόχο να κριθεί η ικανότητα του προσωπικού για τη θέση που κατέχει.