23 Οκτ 2008

'Αρχισαν τα όργανα...


Την ένταξή της στο σχέδιο ενίσχυσης των τραπεζών, ύψους 28 δισ. ευρώ, είπε την Πέμπτη ότι θα ζητήσει η Proton Bank, έπειτα από την ανακοίνωση της ακύρωσης της συμφωνίας εξαγοράς του 27% των μετοχών της από την Τράπεζα Πειραιώς.
«Το ΔΣ της Proton Bank σε συνεδρίαση του αποφάσισε να ζητήσει την ένταξη της τράπεζας στο πρόγραμμα μέτρων του σχεδίου ενίσχυσης χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας» τονίζεται στην ανακοίνωση της τράπεζα.
«Κατόπιν τούτου, πρότεινε τόσο στη διοίκηση της Τρ.Πειραιώς όσο και στους μετόχους της, που συμφώνησαν την μεταβίβαση του 26,98% των μετοχών τους στην Τρ.Πειραιώς, να ματαιώσουν τη συναλλαγή» προστίθεται.
«Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώνει ότι αποδέχθηκε αίτημα της Proton Bank και των πωλητών μετόχων και υπέγραψε σχετικό συμφωνητικό για ματαίωση της συμφωνίας εξαγοράς», ανέφερε η Πειραιώς στη δική της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η τράπεζα, επισημαίνει, τέλος, ότι θα συνεχίσει την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου, όταν βελτιωθεί η κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Την περασμένη εβδομάδα, η Τρ.Πειραιώς είχε καταλήξει σε συμφωνία για να εξαγοράσει ποσοστό 26,98% στην Proton Bank με ανταλλαγή μετοχών. Το τίμημα είχε διαμορφωθεί στα 2 ευρώ/μετοχή.
Λίγο μετά τις 11:00, η μετοχή της Πειραιώς υποχωρούσε κατά 2,37% στα 9,08 ευρώ, ενώ της Proton έχανε 6,30%, με την τιμή της να διαμορφώνεται σε 1,19 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: