21 Δεκ 2011

Σ. Ριζόπουλος: «H Ελλάδα χρειάζεται ένα Ερντογάν»

Διάβασα στο Status του Ιανουαρίου που κυκλοφόρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του γνωστού Επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου, της Spin Communications. Λέει πολλά ενδιαφέροντα για το χώρο της Επικοινωνίας και της Διαφήμισης, για το σύστημα που δρούσε κι εκεί και έλεγχε ΜΜΕ και δημοσιογράφους στήνοντας ολιγοπώλια.
Ο κ. Ριζόπουλος λοιπόν θεωρεί την κρίση ως ευκαιρία για ξεκαθάρισμα και τονίζει ότι τώρα ήρθε η ώρα να επικρατήσει η ποιότητα και η φαντασία.

Τα πιο ενδιαφέροντα όμως τα βρήκα στην ανάλυσή του για την πολιτική εικόνα της χώρας. Χαρακτηριστικά λέει «με λίγες εξαιρέσεις, η σημερινή πολιτική τάξη ανήκει στο χθες. Αναζητούν τρόπο να συνεχίσουν το ίδιο έργο από ηλιθιότητα ή ωμό κυνισμό». Πόσο αλήθεια είναι αυτό… Επισημαίνει τους κομματικούς στρατούς που χτίστηκαν από τα κόμματα και ανέχτηκαν οι πολίτες.
Και καταλήγει η συνέντευξη με μια πολύ ενδιαφέρουσα προτροπή και άποψη κατά τη γνώμη μου. Επισημαίνει την ανάγκη μας σαν χώρα, για ένα ηγέτη που θα ξαναδώσει εθνική αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, θα εμπνεύσει την κοινωνία. Και ποιο παράδειγμα αναφέρει; Ένα πολύ κοντινό μας. «Η Ελλάδα θέλει τον Ερντογάν της. Έναν αποφασισμένο λαϊκό ηγέτη που δουλεύει σκληρά για να κοιτάμε στα μάτια τους έξω».

Τον έχουμε; Πρέπει να τον ψάξουμε; ‘Η πρέπει να τον δημιουργήσουμε; Αυτό είναι ένα ερώτημα που καλούμαστε όλοι μας να απαντήσουμε.

από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: