26 Νοε 2008

Γκάφα ολκής ή καλοστημένη παγίδα;

Το σχετικό Δελτίο Τύπου τα λέει όλα πολύ ωραία: «O όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος αναδείχθηκε “Retailer of the Year” στα βραβεία του κλάδου του λιανεμπορίου “Retail Business Awards 2008”, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008, στο Athens Golf Club της Γλυφάδας. Παράλληλα, η Carrefour Μαρινόπουλος απεκόμισε δύο ακόμα ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Στασινούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της Carrefour Μαρινόπουλος αναδείχτηκε “Retail Manager της χρονιάς’’ και το κατάστημα Carrefour Αμαρουσίου απέσπασε το βραβείο καλύτερου “Retail Store-Supermarket”. Το μεγάλο βραβείο “Retailer of the Year” παρέδωσε στον κ. Βασίλη Στασινούλια ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Βλάχος.».
Ως εδώ όλα καλά, αν…..δεν είχε προηγηθεί η με τυμπανοκρουσίες απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης ( και πολύ σωστά!!!!) να κλείσει κατάστημα της αλυσίδας καθώς διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε κατ’ εξακολούθηση τις μισές διατάξεις του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Σ/Μ.
Πως μπορείς λοιπόν να δίνεις βραβείο σε αυτόν που έχεις καταγγείλει ανοιχτά και δημόσια ότι παραπλανά τους καταναλωτές και αισχροκερδεί σε βάρος τους; Η μία εξήγηση είναι ότι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Η άλλη, είναι ότι ο κ. Βλάχος δεν γνώριζε ποιους θα βραβεύσει, οπότε πρόκειται είτε για γκάφα ολκής είτε για καλοστημένη παγίδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως το ζήτημα είναι ότι εκτός από την υπογραφή σου πρέπει να προσέχεις που βάζεις και την παρουσία σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: