11 Μαΐ 2009

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 58 δολάρια το βαρέλι


Στα 58,63 δολάρια το βαρέλι σκαρφάλωσε η τιμή του αργού πετρελαίου χάρη σε θετικές ανακοινώσεις από το υπ. Εργασίας στις ΗΠΑ για λιγότερες περικοπές θέσεων εργασίας, από τις πωλήσεις ακινήτων και από τις κατασκευές στην Κίνα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το θετικό αυτό σημάδι φανερώνει ότι τα χειρότερα από την κρίση έχουν περάσει και η ζήτηση στα καύσιμα θα αυξηθεί.
Η τιμή του αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 10% την προηγούμενη εβδομάδα καθώς τα στοιχεία όσον αφορά τις πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ και τις κατασκευές στην Κίνα οδήγησαν σε αισιοδοξία για το μέλλον της οικονομίας.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου εργασίας, οι θέσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 539.000, ενώ τον Μάρτιο είχαν μειωθεί κατά 699.000, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των αναλυτών στο πρακτορείο Bloomberg, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα χαθούν 600.000 θέσεις τον Απρίλιο.
Η τιμή του αργού πετρελαίου με ημερομηνία παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,92 δολάρια ή 3,4% στα 58,63 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τις 11 Νοεμβρίου 2008.
Τώρα θα πείτε και και με το δίκιο σας, φτηνό πετρέλαιο ή ακριβό πετρέλαιο, εμείς έτσι κι αλλιώς τη βενζίνη την πληρώνουμε πανάκριβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: