14 Μαΐ 2009

Αυτόματοι πωλητές σε πρατήρια βενζίνης


Η δυνατότητα λειτουργίας αυτόματων μηχανημάτων πώλησης υγρών καυσίμων και πέραν του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων καθιερώνεται με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, πέραν των πρατηρίων που παραμένουν ανοιχτά τις νυχτερινές ώρες και αργίες και ορίζονται στις αποφάσεις των οικείων νομαρχιών, οι καταναλωτές θα μπορούν να ανεφοδιάζονται και σε κλειστά πρατήρια στα οποία λειτουργούν τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης υγρών καυσίμων.
«Είναι σαφές ότι πρόκειται για δυνατότητα και όχι υποχρέωση, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό των πρατηρίων θα εξακολουθούν να έχουν αυτή την επιλογή, ακόμη και κατά τις αργίες και τις νυχτερινές ώρες, καθώς η υποχρεωτική εκ περιτροπής λειτουργία πρατηρίων, όπως προβλέπεται, ήδη στη νομοθεσία, παραμένει σε ισχύ», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Τονίζεται μάλιστα ότι η λειτουργία των αυτόματων πωλητών πέραν του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων αφορά μόνο στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης υγρών καυσίμων και δεν ισοδυναμεί με κατάργηση της απαγόρευσης λειτουργίας των επανδρωμένων πρατηρίων κατά της ώρες αυτές, πλην των ρητώς αναφερομένων στις αντίστοιχες νομαρχιακές αποφάσεις.
Έχουν εκδοθεί μάλιστα και αναλυτικές εγκύκλιοι όπου περιγράφονται τα μέτρα ασφαλείας και πυρόσβεσης που οφείλουν να λαμβάνουν τα πρατήρια που λειτουργούν με αυτόματους πωλητές, προκειμένου να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε πιθανότητες ατυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: