5 Ιουλ 2012

Φοροεπιδρομή με.... δόσεις!


Στη γνωστή και δοκιμασμένη λύση των δόσεων στράφηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να πετύχει ττην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είσπραξη φόρων. Το οικονομικό επιτελείο έχει ετοιμάσει σχετικό σχέδιο για είσπραξη των φόρων τμηματικά μέχρι τα μέσα του 2013 ώστε να μην επιβαρυνθούν εξαντλητικά οι φορολογούμενη και να ανταπεξέλθους στις υποχρεώσεις τους.
Η τρόικα φαίνεται διατεθειμένη να δεχθεί το μέτρο ζητώντας όμως ρεαλιστικές προβλέψεις για το ύψος των εισπράξεων και ισχυρές ποινές για όσους δεν πληρώσουν καθώς ακι μέτρα αναπλήρωσης των χαμένων εσόδων σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι στόχοι.
Σύμφωνα με το σχέδιο οι δόσεις θα φτάνουν ακόμη και τις 9. Το σχέδιο αυτό πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με την ελπίδα ότι οι εκπρόσωπο των δανειστών θα του ανάψουν το «πράσινο φως».
Στη ρύθμιση εξετάζεται να ενταχθούν και οι όφειλες από τους φόρους ακινήτων, όπως το ΕΤΑΚ του 2009, η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία του 2009, οι ΦΑΠ του 2010 και του 2011, γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Για όλους αυτούς τους φόρους, τα εκκαθαριστικά αποστέλλονται ή θα αποσταλούν μαζί με τα σημειώματα του φόρου εισοδήματος.
 Η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης ακόμη κι αν είναι χαμηλότερες από το όριο που θα τεθεί, μπορεί να ισχύσει και για φορολογούμενους που είναι σε προφανή αδυναμία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 3 διμηνιαίες δόσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: