4 Αυγ 2008

«Δεσμεύθηκαν» όλοι οι εμπλεκόμενοι για την τιμή της βενζίνης

Την ετοιμότητά τους να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση της ομαλοποίησης της αγοράς μέσω χρεώσεων τιμών σε όλα τα επίπεδα, που θα αντανακλούν τις διεθνείς διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου, επιβεβαίωσαν σε συναντήσεις τους με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρ.Φώλια εκπρόσωποι των τριών κλάδων (διϋλιστήρια, εμπορία, πρατήρια) που διαμορφώνουν την τελική τιμή της βενζίνης.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου κ. Δημήτρη Σκιαδά, είχε συνάντηση αρχικά με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας κ. Μιχάλη Κιούση και, στη συνέχεια, με εκπροσώπους των διϋλιστηρίων, τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) κ. Ιωάννη Κωστόπουλο και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Motoroil κ. Ιωάννη Κοσμαδάκη.Οι συναντήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τους εκπροσώπους των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, ολοκλήρωσαν τον κύκλο επαφών με την αλυσίδα διαμόρφωσης των τιμών καυσίμων στην ελληνική αγορά.
Κατά τις συναντήσεις, αξιολογήθηκαν όλες οι παράμετροι προσδιορισμού της τελικής τιμής που πληρώνει ο καταναλωτής. Τώρα το πόσο ειλικρινείς θα αποδειχθούν οι "καλές προθέσεις" που κατατίθενται είναι κάτι που θα το δείξουν οι τιμές στα πρατήρια τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Εν τω μεταξύ, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, οι έλεγχοι συνεχίζονται καταγράφοντας τις τιμές αγοράς και πώλησης καυσίμων πανελλαδικά. ΄
Άμεση ήταν η απάντηση του ΚΚΕ, που τονίζει ότι «τα μονοπώλια στα καύσιμα, που θέριεψαν με την κοινή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ δεν αντιμετωπίζονται με ελέγχους, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση».
»Τα λαϊκά στρώματα για να σταματήσουν τη ληστεία του εισοδήματός τους πρέπει να πάψουν να ανέχονται την κοροϊδία των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Κατάργηση τώρα των φόρων στα καύσιμα. Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: