24 Αυγ 2008

Ακριβός Σεπτέμβρης για δίδακτρα και σχολικά είδη

Ακριβός ο σχολικός μήνας Σεπτέμβριος για χιλιάδες οικογένειες. Αυξήσεις από 5% έως 10% θα πληρώσουν οι γονείς για την αγορά των σχολικών ειδών, ενώ μεγάλες είναι οι διαφορές και στα δίδακτρα των πρώτων τάξεων, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
Οι φετινές αυξήσεις στα δίδακτρα είναι από τις μεγαλύτερες της τελευταίας τριετίας, από τότε που απελευθερώθηκαν τα δίδακτρα των πρώτων τάξεων όλων των βαθμίδων των ιδιωτικών σχολείων.
Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις για την πρώτη τάξη του νηπιαγωγείου φτάνουν έως και 55% στα εκπαιδευτήρια της Αττικής και έως 24,6% στης περιφέρειας.
«Πονοκέφαλος» για τα νοικοκυριά αποτελεί και η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική εγγραφή σε νηπιαγωγεία των νηπίων άνω των 5 ετών. Ο πρώτος χρόνος εφαρμογής της έδειξε ότι πολλές ήταν οι οικογένειες που στράφηκαν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία λόγω των μεγάλων ελλείψεων θέσεων σε δημόσια.
Στα όρια του πληθωρισμού αναμένεται να κινηθούν οι αυξήσεις στα δίδακτρα των φροντιστηρίων το νέο σχολικό έτος.
Τέλος, αυξήσεις αναμένονται και στα μεταφορικά. Μάλιστα, φέτος ορισμένα εκπαιδευτήρια που τις προηγούμενες χρονιές περιελάμβαναν τα μεταφορικά στο συνολικό ποσό των διδάκτρων, αναγκάστηκαν να διαχωρίσουν τη δαπάνη αυτή ώστε να μη φανεί μεγάλη η αύξηση των διδάκτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: