22 Ιουν 2012

Ενισχύεται η ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα, παρά την ύφεση


Θετική καταγράφεται η πορεία διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, παρά τις επιπτώσεις της ύφεσης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που πλέον είναι ορατές στην πορεία της ελληνικής αγοράς. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και καταγράφει συνολικά την πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών για το 2011.
Σύμφωνα με την έκθεση το 2011 η διείσδυση της σταθερής ευρυζωνικότητας συνέχισε την πορεία σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη και η χώρα μας «ανέβηκε» μία θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη (21,8% έναντι 27,7% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου).
Σε ό,τι αφορά στη συνολική εικόνα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η έκθεση αποτυπώνει ως παράγοντες που δυσχεραίνουν την ανάπτυξή της, τη φορολογική επιβάρυνση με την επιβολή ενός από τους υψηλότερους ΦΠΑ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και του πρόσθετου ειδικού φόρου στην κινητή τηλεφωνία, καθώς και την υστέρηση στην ανάπτυξη εναλλακτικών ευρυζωνικών δικτύων και ιδίως δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς (NGA).

Δεν υπάρχουν σχόλια: