14 Ιουν 2010

Ομολογία -σοκ: Στα όρια της διάλυσης έφθασε η Ευρωζώνη!


Tα όρια της διάλυσης έφτασε τον προηγούμενο μήνα η Ευρωζώνη σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ρομπέι , ο οποίος υποστηρίζει ότι η κατάσταση σώθηκε όταν οι κυβερνήσεις όλων των χωρών και κυρίως της Γαλλίας και της Γερμανίας αποφάσισαν να πάρουν αντι-δημοφιλή μέτρα λιτότητας και να προχωρήσουν στην απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Σε συνέντευξή του στους FT ο πρόεδρος της Ευρώπης αναφέρεται αρκετές φορές στο άνοιγμα και την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, δείχνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα βασικότερα ζητήματα.
Κατά τα φαινόμενα οι κυβερνήσεις σε Γαλλία και Γερμανία και οι ταγοί της Ευρώπης δείχνουν ότι εστιάζουν στο χαμηλό εργασιακό κόστος ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστκότητα της Ευρώπης, αγνοώντας ότι η Ευρωζώνη είναι και μεγάλος καταναλωτής και συνεπώς η μείωση των εισοδημάτων θα έπληττε την κατανάλωση.
Το νέο μοντέλο που δημιουργείται φαίνεται να ποντάρει στην ανάπτυξη των εξαγωγών προς την Ασία και δευτερευόντος στην εσωτερική αγορά.
Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο κ. Ρομπέι παραδέχεται ότι η Ευρωζώνη βρέθηκε στο χείλος της διάλυσης τον προηγούμενο μήνα, εξέλιξη που θα οδηγούσε νομοτελειακά σε παγκόσμια κρίση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρώπης η κατάσταση σώθηκε από την κοινή απόφαση για προώθηση μέτρων λιτότητας και δομικών αλλαγών στις οικονομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: