30 Μαρ 2012

Στην Αθήνα το πρώτο στρατόπεδο υποδοχής λαθρομεταναστών

Στο ανενεργό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κατσιμίδι Αττικής θα δημιουργηθεί το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», στην επιλογή αυτή καταλήγουν οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας με βάση τη λίστα με άλλα έξι ανενεργά κέντρα η οποία έχει περιέλθει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για τα στρατόπεδα 3ης και 4ης Μοίρας "Νίκη" στην Ανατολική Αττική, το πρώην 2ο ΑΚΕΠ στην Αυλίδα και εγκαταστάσεις στο Λέχαιο Κορινθίας, την Κατερίνη και το Κουτσοπίδι Άργους. 

Εν τω μεταξύ, μετά την Περιφέρεια Αττικής, θετικά απάντησε στη λειτουργία χώρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και η περιφέρεια Ηπείρου, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. 

Αρνητική ήταν η απάντηση της περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αριστείδης Γιαννακίδης είπε ότι υπάρχουν ήδη 2 κέντρα υποδοχής μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή.

«Δε θα παραδώσουμε τη χώρα στους ξένους», σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ζήτησε την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα με κάθε νόμιμο μέτρο. Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «αστεία» τα κέντρα υποδοχής και «έσχατο μέτρο άμυνας» την ναρκοθέτηση των συνόρων και εξέφρασε το φόβο του ότι εάν η κατάσταση συνεχιστεί, «θα ξεκινήσουν σκέψεις για οδομαχίες».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης και νυν βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Χρήστος Μαρκογιαννάκης εκτίμησε το σχέδιο της κυβέρνησης δε θα πετύχει και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να λυθεί το θέμα εάν δεν τροποποιηθεί η συνθήκη Δουβλίνο 2.

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: