28 Μαρ 2012

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

Εντάθηκαν οι έλεγχοι για το παρεμπόριο την τελευταία εβδομάδα με 19 επιχειρήσεις κατά τις οποίες κατασχέθηκαν προϊόντα στους δήμους Αθηναίων, Αμαρουσίου, Αγ. Δημητρίου και Ηρακλείου Αττικής.

Οι έλεγχοι και τα αποτελέσματά τους αναφέρθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχε η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 'Αννα Διαμαντοπούλου, με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ελέγχων Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και η κατάσταση στην αγορά ενόψει του Πάσχα και διαπιστώθηκε ότι ο συντονισμός με τις συναρμόδιες αρχές (ΣΔΟΕ, ΕΦΕΤ, υπουργείο Αγροιτκής Ανάπτυξης) για να αποφευχθούν οι ελληνοποιήσεις κρεάτων, λειτουργεί σε ικανοποιητικό επίπεδο. Επισημάνθηκε ακόμη ότι υπάρχει η απαιτούμενη προσφορά για να διαμορφωθούν σε καλό επίπεδο οι τιμές και σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις ορισμένων στελεχών οι τιμές στο κρέας φέτος θα κυμανθούν χαμηλότερα κατά 10% με 15%.

Η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατό ημερών, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία πολλών ΔΔων της Αττικής, διενήργησε 49 ελέγχους σε εστίες παραεμπορίου και προχώρησε σε 40 επιτόπιες καταστροφές εκατοντάδων προϊόντων παράνομης διακίνησης και απομίμησης.

Στη συνάντηση η υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τους ελεγκτές για την πορεία των ελέγχων, επισημάνθηκε ότι πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη η δράση των μικτών κλιμακίων.

Οι ελεγκτές αναφέρθηκαν στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του έργου τους, ενώ η υπουργός ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω στελέχωσης της υπηρεσίας με υπαλλήλους από άλλες θέσεις του δημοσίου μέσω μετατάξεων και σε περίπτωση που οι υπάλληλοι εντοπίζουν οποιαδήποτε δυσλειτουργία δόθηκε εντολή να γίνεται έγγραφη αναφορά απευθείας στο δήμαρχο της περιοχής στην οποία διαπιστώθηκε το πρόβλημα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε τη σημασία της ύπαρξης καθημερινών ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου, ζήτησε να εκμεταλλεύονται οι υπάλληλοι στο έπακρο το στοιχείο του αιφνιδιασμού στους ελέγχους τους ώστε να γίνεται επιτόπια καταστροφή των εμπορευμάτων και υπογράμμισε ότι υπάρχει πλέον σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου μετά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης.

πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: