12 Σεπ 2011

Ποιοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου;

«Σταρ» του ΧΑ και της μπάλας οι μπαταχτσήδες

«Σταρ» της «φούσκας» του Χρηματιστηρίου του 1999, γνωστές ποδοσφαιρικές ΑΕ αλλά και «φαντάσματα» από την εποχή των προβληματικών εταιρειών και του Κοσκωτά βρίσκονται μεταξύ των μεγαλοοφειλετών της Εφορίας. Στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών φιγουράρουν εταιρείες όπως η ΕΡΓΑΣ, η uni0394ΙΕΚΑΤ, η Κονέξιον, η uni0394άρινγκ και πολλές άλλες «φούσκες» που έσκασαν και έκλεισαν αφήνοντας φέσια εκατομμυρίων στο uni0394ημόσιο.

Αλλά και από τον χώρο του ποσοσφαίρου και του μπάσκετ φιγουράρουν ομάδες που έχουν εμπλακεί ακόμη και στα στημένα όπως η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου ενώ επίσης στη λίστα καταγράφονται το Αιγάλεω, ο Ακράτητος, ο Εδεσσαϊκός, ο Αθηναϊκός και τα τμήματα μπάσκετ του Αρη και της Καβάλας.

Είναι εντυπωσιακό το στοιχείο ότι στη λίστα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνονται 6.000 επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία άνω των 30 δισ. ευρώ που ξεκινούν από την εποχή των προβληματικών, της Πειραϊκής Πατραϊκής, του ΜΙΝΙΟΝ, ακόμη και της ΚΥuni0394ΕΠ, συνεχίζουν την περίοδο Κοσκωτά (όπως η ΓΡΑΜΜΗ ΑΕ) και στη συνέχεια στη φούσκα του ΧΑ και φθάνουν στα «λουκέτα» του σήμερα με επιχειρήσεις όπως η Ασπίς Πρόνοια και το Ατλάντικ.

Αυτό όμως που επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι από τα 30 δισ. μόλις τα 8 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι μπορούν να εισπραχθούν - και αυτά με πολύ μεγάλη προσπάθεια ενώ οι ίδιοι θέτουν το ερώτημα «γιατί δεν έγινε αυτό ως σήμερα από καμία κυβέρνηση».

πηγή TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: