27 Σεπ 2011

Ερχεται η τρόικα εν μέσω γενικής απεργίας την Τετάρτη!

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα επιστρέψουν πιθανότατα αύριο Τετάρτη στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η (μαραθώνια) αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με «πηγές από την τρόικα» τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters οι αποστολές των δανειστών της Ελλάδας θα συνεχίσουν τις εργασίες τους (οι οποίες είχαν διακοπεί τον περασμένο μήνα) από αύριο.
Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι βελτιώνει το κλίμα για την πραγματοποίηση της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Πριν το γεύμα που θα παραθέσει η γερμανίδα καγκελάριος στον έλληνα πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί στην ετήσια διάσκεψη του γερμανικού συνδέσμου βιομηχάνων (BDI) του οποίου είναι προσκεκλημένος.

Πηγές της Κομισιόν ανέφεραν στο ΒΗΜΑ ότι για να έλθει η τρόικα που θεωρείται το πιθανότερο σενάριο είναι κάτι που θα αποφασιστεί αφού πρώτα γίνουν οι ανακοινώσεις Βενιζέλου στις 12μμ και στη συνέχεια η ψήφιση στη Βουλή του τέλους ακινήτων.

πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: