5 Σεπ 2011

Το Α' Αρσάκειο Ψυχικού στο "Company Competition 2011"

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση στον 22ο Διαγωνισμό «Europe Company Competition 2011» που διοργάνωσε το ο πανευρωπαϊκός οργανισμός νεανικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA-YE Europe), στο Όσλο της Νορβηγίας στις 3-8 Αυγούστου, είχαν οι μαθητές του Α' Αρσακείου Ψυχικού.

Οι νεαροί μαθητές του λυκείου είχαν βραβευθεί τον περασμένο Ιούνιο στην Ελλάδα από το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), στον αντίστοιχο πανελλαδικό διαγωνισμό, για την εικονική επιχείρηση «C.O.R.I.N.A» και τη δημιουργία του «Chemoearth», ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού που ακονίζει την σκέψη μέσα από την επιστήμη της Χημείας, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση και ενδυναμώνοντας το ομαδικό πνεύμα.

Στον φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από 33 χώρες, με τον τίτλο του «JA-YE Europe Company of the Year» να απονέμεται στους νεαρούς επιχειρηματίες του St Paul's School του Λονδίνου. Η βρετανική ομάδα με το όνομα «Summit Enterprise» δημιούργησε ένα πολυχρηστικό «στυλό-αρωματοδοχείο» για άνδρες και γυναίκες.

Το προϊόν τους έχει τη μορφή ενός πλήρως λειτουργικού στυλό, με ενσωματωμένο ένα μικρό δοχείο με σπρέι για να αποθηκεύει κανείς άρωμα και να φρεσκάρεται όποτε το επιθυμεί. Μάλιστα, το στυλό-αρωματοδοχείο, συνοδεύεται από μια προσεγμένη σχεδιαστικά θήκη.

Περισσότεροι από 260.000 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ευρώπη συνέστησαν επιχειρήσεις φέτος. Με την υποστήριξη των καθηγητών τους και την καθοδήγηση εθελοντριών εταιρειών από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας τους, διαγωνίστηκαν σε εθνικό επίπεδο, προτού οι διακριθέντες διαγωνιστούν πανευρωπαϊκά.

Οι 180 καλύτεροι νεαροί επιχειρηματίες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ενώπιον κοινού 600 ατόμων από 64 χώρες στο Όσλο, παρουσιάζοντας τις επιχειρήσεις τους και διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο.

Με τον τρόπο αυτόν, ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό και μαθησιακό ταξίδι τους μέσα σε ένα εικονικό επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργώντας ένα πραγματικό προϊόν ή υπηρεσία και ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις λειτουργικές και οργανωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια μικρή επιχείρηση.

Χορηγός του ΣΕΝ/JA GREECE για τον πανευρωπαϊκό ήταν η ACCENTURE και η ALLIANZ.

Η κα. Caroline Jenner (Κάρολαϊν Τζένερ), CEO του JA-YE Europe επισήμανε τη σημασία που θα λάβουν οι δεξιότητες στη διαδικασία εύρεσης εργασίας στο μέλλον και υπογράμμισε την ανάγκη της Ευρώπης να αποκτήσει περισσότερους νέους επιχειρηματίες: «Τα τελευταία 22 χρόνια ο JA-YE Europe ενισχύεται όλο και περισσότερο, παρατηρώντας μια αύξηση της ποιότητας και της καινοτομίας των μαθητικών ομάδων, χρόνο με το χρόνο.

Φέτος, παρουσιάστηκαν επιχειρηματικές δεξιότητες και πιο συγκεκριμένα έξυπνες στρατηγικές μάρκετινγκ από τους νεαρούς επιχειρηματίες, που θα συνεισφέρουν σημαντικά στην ευρωπαϊκή οικονομία στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να δείτε στο site του πανευρωπαϊκού οργανισμού Junior Achievement Europe www.ja-ye.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια: