5 Αυγ 2011

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τους αναλυτές να προειδοποιούν για νέες αναταράξεις αν οι κυβερνήσεις δεν καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την κρίση χρέους στην Ευρώπη και να αναζωπυρώσουν την οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως έγινε γνωστό ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy θα συζητήσει για την κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον Ισπανό πρωθυπουργό Jose Luis Rodriguez Zapatero σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

"Αφού μίλησε σήμερα (σ.σ. χθες) με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Trichet, ο πρόεδρος θα μιλήσει τηλεφωνικώς με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Merkel και τον Ισπανό ηγέτη Zapatero", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η γερμανική πλευρά επιβεβαιώνει τη συνάντηση και τονίζει ότι ένα θα είναι το θέμα της συζήτησης, η κατάσταση στην ευρωζώνη.

Στο ταμπλό η Royal Bank of Scotland Group PLC βρέθηκε να σημειώνει βουτιά 21% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της βρετανικής τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 σημειώνει βουτιά 3% στις 235,98 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 2,9% στις 5.234,14 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται στο -2,2% στις 3.246,00 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX 30 βρέθηκε να σημειώνει βουτιά 3,6% στις 6.187,00 μονάδες.

Στα αποτελέσματα της ημέρας, ζημιές ανακοίνωσε η Royal Bank of Scotland Group PLC για το β΄ τρίμηνο του έτους από κέρδη ένα χρόνο νωρίτερα μετά τις επιβαρύνσεις στον τομέα των προγραμμάτων προστασίας πληρωμών (PPI) και τις απομειώσεις στα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές 897 εκατ. λίρες για το β΄ τρίμηνο από κέρδη 257 εκατ. λίρες ένα χρόνο νωρίτερα. Για το εξάμηνο η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές 1,4 δισ. λίρες από κέρδη 9 εκατ. λίρες την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για ζημιές 571 εκατ. λίρες σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η τράπεζα ανακοίνωσε παράλληλα ότι κατέγραψε απομειώσεις 733 εκατ. λιρών στα ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα στο πλαίσιο του σχεδίου για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Πτώση κερδών 8,2% ανακοίνωσε από την πλευρά της η Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, μετά από την απομείωση της αξίας του συνόλου του ελληνικού χρέους που έχει στο χαρτοφυλάκιό της. Η Allianz επιβεβαίωσε ωστόσο ότι είναι εντός προγράμματος για να πετύχει το στόχο της για λειτουργικά κέρδη 7,5-8,5 δισ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1 δισ. ευρώ από τα 1,09 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα διαμορφωθούν στα 1,23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: