9 Σεπ 2008

Ανατιμήσεις έως 75% σε σχολικά είδη “βλέπει" η Νομαρχία Πειραιά

Αυξήσεις έως και 75% έκαναν ορισμένοι έμποροι σχολικών ειδών, λίγες μόλις μέρες προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Νομαρχίας Πειραιά για τις τιμές των σχολικών ειδών. Η έρευνα της Νομαρχίας πραγματοποιήθηκε από αρχές Ιουλίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τις τιμοληψίες της Νομαρχίας, το ποσοστό των καταστηματαρχών που προχώρησε σε αυξήσεις στις τιμές των σχολικών φτάνει το 10%. Συγκεκριμένα οι αυξήσεις που καταγράφηκαν κυμαίνονται από 2,5% έως και 75%.
Γόμα που κόστιζε τον περασμένο Ιούλιο 0,40 ευρώ πωλείται πλέον 0,70 ευρώ (+75 %), μπλοκ ζωγραφικής, από 0,85 ευρώ τον Ιούλιο πωλείται 1,30 ευρώ (+52,9%), μαρκαδόροι, από 2,30 ευρώ τον Ιούλιο πωλούνται 3,50 ευρώ το Σεπτέμβριο (+52%), ενώ η τιμή ενός τετραδίου 2 θεμάτων, από 2,54 ευρώ πωλείται σήμερα προς 3,26 ευρώ (+28%).
Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ελέγχου Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Πειραιά έλαβαν τιμοληψίες από 15 καταστήματα του Πειραιά, του Κερατσινίου, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη που πωλούν κατά κύριο λόγο σχολικά είδη.
Από την έρευνα των τιμών διαπιστώθηκαν αποκλίσεις στα ίδια ακριβώς σχολικά είδη από κατάστημα σε κατάστημα και από περιοχή σε περιοχή, σε ποσοστά που κυμαίνονταν από 2,5% έως και 200%.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε ακούσει τη διαφήμιση
Τοκ...τοκ...
" Ποιος είναι;"
" Τα βάσανα"!
Από μόνη της τα λέει όλα