15 Σεπ 2008

Αυξήσεις "φωτιά" στα διόδια Αθηνών-Πατρών

Νέες τιμές στα διόδια θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ξημερώματα Τρίτης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών. Συγκεκριμένα οι τιμές αναπροσαρμόζονται ως εξής: 
- Δίκλυκλα, τρίκυκλα 1,90 ευρώ 
- ΙΧ, Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20μ. 2,80 ευρώ (από 2 ευρώ) 
- Οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. 7 ευρώ 
- Oχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. 9,90€

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κράτος τροφοδοτεί την ακρίβεια. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Και το κάνει υπακούοντας στις επιθυμίες της κοινοπραξίας που ανέλαβε πρόσφατα το έργο κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης του οδικού δικτύου ΕλευσίναΚόρινθος- Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα.
Oι αυξήσεις προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης του έργου για 30 χρόνια στην κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, η οποία υπεγράφη με το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 4 Αυγούστου 2008. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σύμβαση, τα διόδια θα έπρεπε να αυξηθούν την επομένη της υπογραφής της. Ωστόσο, με παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, οι αυξήσεις μετατέθηκαν για τα τέλη του καλοκαιριού (για ευνόητους λόγους). Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες αυξήσεις έγιναν την περασμένη άνοιξη και στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας , προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των οδηγών, κυρίως για το γεγονός ότι οι αυξήσεις προηγούνται των έργων! Διότι οι σημερινές αυξήσεις αφορούν σε ένα δρόμο - καρμανιόλα! Ντροπή!