1 Σεπ 2008

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των σχολικών ειδών λέει το ΥΠΑΝ

Στα περσινά επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των σχολικών ειδών όπως τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος μετά τη σύσκεψη που είχε με τους εκπρόσωπους των εισαγωγέων και λιανέμπορων του κλάδου και σημείωσε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος στην αγορά για μαζικές ανατιμήσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι των εισαγωγέων και των λιανέμπορων σχολικών ειδών στις δηλώσεις τους, μετά τη σύσκεψη, ανέφεραν ότι υπάρχουν μειώσεις τιμών από 2% και αυξήσεις μέχρι το ύψος του πληθωρισμού αλλά σε γενικές γραμμές οι τιμές διαμορφώνονται στα περσινά επίπεδα.
Ο υφυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του κλάδου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γενικότερα για την εικόνα των τιμών στην αγορά ανέφερε ότι «μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου γνωστοποιήσεις για ανατιμήσεις σε προϊόντα το προσεχές διάστημα» και πρόσθεσε ότι αν και υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε λήξη της συμφωνίας κυρίων του υπουργείου με τους επιχειρηματίες το Σεπτέμβριο τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα λήξης συμφωνίας διότι δεν υπάρχουν συμφωνίες κυρίων και κυρίως «διότι η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων δεν έχει ημερομηνία λήξης».
Ο υφυπουργός επίσης πρόσθεσε ότι ξεκίνησε τις επαφές του με τους εκπροσώπους του κλάδου σχολικών ειδών αλλά θα υπάρξει συνέχεια και με άλλους κλάδους. Σε ότι αφορά στα αποτελέσματα της σύσκεψης ο υφυπουργός είπε: «καλέσαμε όλους τους φορείς της αγοράς και τους δώσαμε τη συνολική εικόνα της αγοράς στα σχολικά είδη έτσι όπως αυτή καταγράφηκε από τις τιμοληψίες που έχουν γίνει και τους ζητήσαμε να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της αγοράς. Ο κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό αλλά για οποιοδήποτε πρόβλημα οι καταναλωτές θα πρέπει να θυμούνται ότι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 του υπουργείου και να καταγγέλλουν οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά».
Δεν συντρέχει λόγος μαζικών ανατιμήσεων, τόνισε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι «η ισοτιμία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει άλλοθι για ανατιμήσεις». Επίσης ανέφερε ότι από καταλόγους με στατιστικά στοιχεία για τις τιμές που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο και θα δώσει στη δημοσιότητα σε λίγη ώρα προκύπτουν κάποιες μικρές αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα ενώ σε αρκετά προϊόντα υπάρχουν μειώσεις και γενικά η εικόνα διαμορφώνεται στα περσινά επίπεδα.
Ο υφυπουργός ευχαρίστησε τις νομαρχίες για τη συνεργασία τους «εκτός από τρεις που δεν έχουν στείλει ακόμα στοιχεία» όπως συμπλήρωσε.
Ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου εκπρόσωπος της επιχείρησης Jambo, δήλωσε ότι η εικόνα που έχει από τον κλάδο χονδρικής λιανικής δείχνει τις τιμές να διαμορφώνονται στα περσινά επίπεδα. «Σε ορισμένα είδη οι μειώσεις είναι 2-3% και σε ορισμένα υπάρχει αύξηση 1-2% αλλά γενικά οι τιμές διαμορφώνονται σε περσινά επίπεδα και συμφωνούμε με τις τιμοληψίες που μας παρουσίασε στη σύσκεψη ο υφυπουργός».
Ο επιχειρηματίας κ. Μουστάκας ζήτησε από τους γονείς να κάνουν έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν στις αγορές τους η εκτίμησή του για το ύψος των τιμών είναι η ίδια όπως και των υπολοίπων ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί ενώ θα έπρεπε να είναι φθηνότερα φέτος τα σχολικά λόγω της ισοτιμίας ανέφερε ότι ταυτόχρονα υπήρχε αύξηση των μεταφορικών που μειώνει το τελικό όφελος για τον εισαγωγέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: