6 Σεπ 2008

"Λουκέτα" και συγχωνεύσεις στην αγορά των εναλλακτικών παρόχων προβλέπει ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ

Συγχωνεύσεις μεταξύ εταιριών, αλλά και «λουκέτα», αναμένονται τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, η οποία δεν μπορεί να «αντέξει» τόσο μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων-εναλλακτικών παρόχων, τουλάχιστον με τη μορφή που λειτουργούν σήμερα.
Η εκτίμηση για συρρίκνωση του αριθμού των επιχειρήσεων στην τηλεπικοινωνιακή αγορά προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νικήτα Αλεξανδρίδη, σε συνέντευξη Τύπου, επ΄ ευκαιρία της πρώτης συμμετοχής του φορέα στην 73η ΔΕΘ.
Σύμφωνα με τον κ.Αλεξανδρίδη, «η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, με περιορισμένη αγορά, δεν μπορεί να αντέξει μεγάλο αριθμό μικρών τέτοιων εταιριών. Μερικές δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό, άλλες θα πρέπει να συγχωνευτούν με μεγάλους παίκτες και άλλες να αλλάξουν μοντέλο λειτουργίας», ποντάροντας στην παροχή ανταγωνιστικών υπηρεσιών και όχι στις υποδομές.
Ερωτηθείς για τις επισφάλειες του ΟΤΕ (σ.σ. 76 εκατ. ευρώ) από τα χρέη των εναλλακτικών παρόχων, ο κ.Αλεξανδρίδης απάντησε ότι ο ΟΤΕ δεν είναι οίκος χρηματοδότησης και ότι από ένα σημείο και μετά πρέπει να διεκδικήσει τα εύλογα έσοδά του. Κατά συνέπεια, όταν ένας πάροχος δεν μπορεί να πληρώνει τον ΟΤΕ, είτε συγχωνεύεται είτε κλείνει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και βεβαια θα πρεπει να κλεινει οταν δεν πληρωνει τον ΟΤΕ, αλλα μηπως θα επρεπε οι παραπλανημενοι συνδρομητες του να ειδοποιουνται και μεταφερονται στον ΟΤΕ η οπου αλλου επιθυμουν χωρις να χανουν τις συνδεσεις που για μερικους (επιχειρησεις) ειναι ζωτικης σημασιας?