22 Ιουλ 2008

"Συμβολή" Αλογοσκούφη στην ...καταπολέμηση της ακρίβειας!

Τα αυτοκίνητα και τα ακίνητα φαίνεται πως είναι πάντα ένας αγαπημένος και εύκολος στόχος για ένα τερατώδες κράτος που χωρίς να προσφέρει καμιά απολύτως προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη (ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, τον ταλαιπωρεί και τον βασανίζει σαδιστικά) εν τούτοις αναζητεί διαρκώς τρόπους να αυξήσει τα έσοδά του χωρίς να θίξει τους πραγματικά «έχοντες και κατέχοντες». Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» προαναγγέλλει αύξηση 20% των τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ από τον ερχόμενο Νοέμβριο και παράλληλα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 2,6% και στο πετρέλαιο κίνησης κατά 3,1%. Είναι προφανώς άλλη μια θετική συμβολή του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στην καταπολέμηση της ακρίβειας.
Ο κ. Ρουσόπουλος επιχείρησε εμμέσως να αρνηθεί την επιβολή νέων επιβαρύνσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Θυμάμαι, εδώ κι ένα, ενάμιση χρόνο, να ομιλούν για νέα μέτρα και μάλιστα ορισμένοι να εξειδικεύουν. Έχουν διαψευστεί παταγωδώς». Έσπευσε όμως να προσθέσει: «ο στόχος μας είναι βεβαίως να τηρηθεί ο προϋπολογισμός. Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που δημιουργούνται από τη διεθνή οικονομική κρίση». Με λίγα λόγια το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων έμεινε ορθάνοιχτο. Κι άντε μετά ο Φώλιας να λέει πως θα συμμαζέψει τις τιμές με τα 41 μέτρα. Δεν ξεκινάει το συμμάζεμα από το Υπουργείο Οικονομικών;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πανε μερες τωρα που με παιρνουν τηλεφωνο πωλητες απ τις 2 μεγαλες εταιρειες οδικης βοηθειας και μου λενε πως πρεπει να γραφτω σ αυτες γιατι με νεο νομο οι μικροτερες και πιο φτηνες θα κλεισουν. Εχουμε δημιουργια ενος Νεου ΚΑΡΤΕΛ με τη βοηθεια του κρατους? εγω παντως εξυπηρετηθηκα καλα με τις μικρες οσες φορες τις χρειάστηκα.