4 Απρ 2012

Πίστωση τέλος!

Στοπ στην χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ από σήμερα Τετάρτη 4/4 οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ την Πέμπτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία. 

Την απόφαση για αυτές τις κινητοποιήσεις έλαβαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά διεκδικώντας την άμεση καταβολή των συσσωρευμένων χρεών από τα ασφαλιστικά ταμεία, που ανήκουν σήμερα στον ΕΟΠΠΥ, απέναντί τους.

Η διοίκηση του ΕΟΠΠΥ από την πλευρά της κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τους προέδρους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής δήλωσε, ότι θα καταβληθούν την Τετάρτη 17 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε χρέη του ΟΑΕΕ, ενώ τη Δευτέρα 9 Απριλίου θα καταβληθούν άλλα 48 εκατ. για οφειλές του ΟΠΑΔ.

Ταυτόχρονα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε ότι οι μηνιαίες αποπληρωμές για αγορές φαρμάκων θα συνεχίζουν να γίνονται κανονικά.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθούν και άλλοι κλάδοι όπως οι γιατροί, οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς και άλλοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.

Παρά τη συνεννόηση που επετεύχθη κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΠΥ, και παρά τα εντάλματα πληρωμών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία των φαρμακοποιών προχωρά σε κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΠΥ και των ασφαλισμένων του.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα φαρμακεία» τα οποία όπως λένε αδυνατούν πλέον να πιστώνουν.

Υπογραμμίζεται ότι την Πέμπτη, 5 Απριλίου, τα φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά. Οι εκπρόσωποι των Φαρμακευτικών Συλλόγων καλούν τους φαρμακοποιούς σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 09.00 π.μ., «για να διεκδικήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς».

πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: