9 Απρ 2012

Πρόσκληση στους Ευρωπαίους ανέργους για δουλειά στη Γερμανία

Ανάληψη πρωτοβουλίας για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αναλαμβάνει το γερμανικό υπουργείο Εργασίας. 

«Ζητάμε νέους για να μπουν στην αγορά εργασίας, συμβουλευτείτε τοEures», δηλώνει η υπουργός Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και δηλώνει πρόθυμη να βοηθήσει χώρες με μεγάλο ποσοστό νεανικής ανεργίας, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

«Στη Γερμανία» δήλωσε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, σύμφωνα με την Deutsche Welle, «υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας και οι ανάγκες μας για εξειδικευμένο προσωπικό αυξάνονται εξ αιτίας της συρρίκνωσης του ενεργού πληθυσμού». 

Εξήγγειλε μάλιστα ότι το υπουργείο της θα διερευνήσει τη δυνατότητα να φέρει στη χώρα νεαρούς καλά καταρτισμένους άνεργους από γειτονικά κράτη, έτσι ώστε, από την μια πλευρά οι γερμανικές επιχειρήσεις να έχουν όφελος,και από την άλλη οι νέοι να μπορέσουν επιτέλους να ξεκινήσουν ένα επάγγελμα. 

Και όταν κάποτε επιστρέψουν, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη Γερμανία στην Ευρώπη», υπογράμμισε. 

Η Γερμανίδα υπουργός υπενθύμισε ότι η ανεργία των νέων στη Γερμανία και στην Αυστρία ανέρχεται στο 8%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και χρόνια, ενώ αντίθετα στην Ελλάδα και την Ισπανία αγγίζει το 50%. 

Tο ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και υποψήφιοι με κακούς βαθμούς έχουν στη Γερμανία καλύτερες δυνατότητες εισόδου σε επάγγελμα από ότι παλαιότερα. 

Το αντίθετο συμβαίνει στην Ελλάδα ή την Ισπανία, όπου κάθε δεύτερος υποψήφιος κάτω των 25 χρόνων και παρά την πανεπιστημιακή μόρφωση και τον υψηλό βαθμό επαγγελματικής κατάρτισης δεν μπορεί να βρει δουλειά, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί στην Ιταλία και την Πορτογαλία.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: