6 Απρ 2012

Σε απόγνωση οι οικοδόμοι

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από τη Μ. Δευτέρα οι οικοδόμοι, διεκδικώντας νοσηλευτική και φαρμακευτική κάλυψη για τους άνεργους εργαζομένους στον κλάδο των κατασκευών.

Καθώς ο εν λόγω κλάδος έχει δεχθεί πολύ μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κατάσταση και η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο», είναι πάρα πολλοί οι εργαζόμενοι στον τομέα της οικοδομής που δεν έχουν πλέον νοσηλευτική και φαρμακευτική κάλυψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του Συνδικάτου των Οικοδόμων Πάτρας, ο οποίος, μιλώντας στο patrastimes.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα πάω το φέρετρο του πρώτου οικοδόμου που θα πεθάνει, γιατί είναι ανασφάλιστος και δεν έχει φαρμακευτική κάλυψη, στον Πεσυάρχη», αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση ογκολογικά ασθενούς οικοδόμου που δεν μπορεί να έχει υγειονομική περίθαλψη.

Το Συνδικάτο των Οικοδόμων τη Μ. Δευτέρα στις 10.00 το πρωί θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, διεκδικώντας άμεση λύση από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Δ. Κατσικόπουλο.

πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: