17 Απρ 2012

Στον Κορυδαλλό από σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία επικαλούμενος απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις προμήθειες των όπλων, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέστατη.

Για την προμήθεια των υποβρυχίων φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ η συγκεκριμένη προμήθεια για το Πολεμικό Ναυτικό.

Επιπλέον, απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή στην υπόθεση συγγενικού του προσώπου και της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για τη μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.

Τόσο ο ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες θεώρησαν "μη ικανοποιητικές".

Ομόφωνα έκριναν ότι και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πληρούνται στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Έτσι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό, επικαλείται τη βαρύτητα των πράξεων και τον κρίνει ύποπτο φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Από τους συνηγόρους του κατατέθηκε προηγουμένως αίτημα για χορήγηση νέας προθεσμίας, λόγω της ογκωδέστατης δικογραφίας, το οποίο όμως απερρίφθη.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή και οι τρεις συνεργάτες και συγκατηγορούμενοί του.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: