4 Απρ 2012

ΓΕΝΟΠ: Επίθεση λάσπης το πόρισμα για πάρτι εκατομμυρίων

"Άνθρακες" χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ τον "θησαυρό" του πορίσματος ελέγχου του ΣΔΟΕ στην Ομοσπονδία που κάνει λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Σε σημερινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για "επίθεση λάσπης" την οποία αποδίδει στις θέσεις της κατά του μνημονίου και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας.

Για το πόρισμα του ΣΔΟΕ η Ομοσπονδία αναφέρει ότι βρέθηκε ένα εικονικό τιμολόγιο, στο οποίο δεν έχει ανάμειξη η ΓΕΝΟΠ γιατί είχε ακυρώσει την εντολή προς την εταιρία που το εξέδωσε.

Βρέθηκαν επίσης δώδεκα τιμολόγια με υπερτιμολογήσεις οι οποίες κατά τη ΓΕΝΟΠ είναι αυθαίρετες γιατί βασίζονται στις αποδείξεις που είχε το ταξιδιωτικό γραφείο.
Με βάση τις αποδείξεις το κόστος της φιλοξενίας κυμαίνεται στα 50 ευρώ την ημέρα, ποσό που κατά τη ΓΕΝΟΠ δεν καλύπτει τα έξοδα.

Για παράδειγμα, η φιλοξενία 36 συνδικαλιστών από την Τυνησία για δέκα ημέρες με τα επίσημα παραστατικά κόστισε 19.206 ευρώ (53 ευρώ ημερησίως ανά άτομο), αλλά το τιμολόγιο που πλήρωσε η ΔΕΗ ήταν 85.370 ευρώ.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει, τέλος, ότι πριν από κάθε ταξίδι γίνεται έρευνα αγοράς και οι πληρωμές γίνονται με δίγραμμες επιταγές.

Απόδοση ευθυνών ζητά ο Παπακωνσταντίνου

Διοικητική διερεύνηση των χρηματοδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ και απόδοση ευθυνών ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

"Στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περιήλθε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο που είχε ζητήσει ο κ. Ρακιντζής σε επιχειρήσεις που είχαν εκδώσει τιμολόγια μεγάλου ύψους προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ/ΔΕΗ.

Παράλληλα, με την κοινοποίησή τους στον αρμόδιο εισαγγελέα από το ΣΔΟΕ, ο υπουργός ΠΕΚΑ θέτει τα στοιχεία αυτά υπ' όψιν της Διοίκησης της ΔΕΗ για την εκ μέρους της διοικητική διερεύνηση του ζητήματος και απόδοση ευθυνών, υπενθυμίζοντας τη σχετική πρωτοβουλία της πρώην υπουργού ΠΕΚΑ για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας των καταβολών της ΔΕΗ Α.Ε. από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα αποτελέσματα του ελέγχου του τον Απρίλιο 2011.

Είναι σαφές ότι και τα νέα αυτά στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά, για να μην καταλείπονται σκιές σε καταγγελίες για διαφθορά και να αποδοθούν ευθύνες ταχύτατα, όπου υπάρχουν",  επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε σήμερα την πρόταση να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών.

"Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω", υπογράμμισε.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: