10 Απρ 2012

Βενιζέλος: «Αντικοινωνική πράξη η απεργία τη Μ. Εβδομάδα»


Κατά της ΠΝΟ στρέφεται ο Ευ. Βενιζέλος, που θεωρεί ανεπίτρεπτο να γίνονται απεργίες στα μέσα μεταφοράς κατά την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Κόμματα κινούν για πολιτικούς λόγους τα νήματα μιας απεργίας, που πλήττει τον τουρισμό, την εικόνα της πατρίδας μας και με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την απεργία της ΠΝΟ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε «υπάρχουν κι άλλα κόμματα και μεταξύ αυτών κόμμα, που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα και αντί να πάρει σαφή υπεύθυνη στάση και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο».

«Η δική μας θέση είναι πάρα πολύ καθαρή», δήλωσε ο ίδιος και εξήγησε: «Απεργίες στα μέσα μεταφοράς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ανεπίτρεπτες, δεν συνιστούν άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, αλλά αντικοινωνική πράξη που δεν σέβεται τον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη που περιμένει να πάει στον τόπο καταγωγής του, που περιμένει να νιώσει πιο οικεία στην πατρίδα του που σε κρίση τον ταλαιπωρεί και τον ίδιο τα τελευταία χρόνια».
Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε για «ύστατη φορά» όλα τα μέρη να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους, «να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι στις πλάτες της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουν δείγματα υπευθυνότητας, να σκεφτούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και επιτέλους με όρους εθνικούς και όχι κομματικού ή συνδικαλιστικού ή προσωπικού συμφέροντος».

Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: