10 Απρ 2012

«Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα»

Έντονη ανησυχία για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα εκφράζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, τονίζοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα» αναφέρεται στην βροχή τροποποιήσεων που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο και στις προσπάθειες που καταβάλει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησής του.

Όπως τονίζει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα «η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος έχει βυθιστεί σε τέτοιο βαθμό που τα δύο μεγάλα κόμματα δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλους υποψηφίους».

Η εφημερίδα μεταφέρει και δηλώσεις παλαιού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που αρνείται να κατονομάσει, ο οποίος αναφέρει ότι «οι αξιοσέβαστοι επαγγελματίες στην επαρχία, αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τις προτάσεις» να κατέβουν υποψήφιοι είτε με το ένα κόμμα είτε με το άλλο.

«Οι διεθνείς πιστωτές βασίζονται στην εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς, θα ανανεώσουν τη κυβερνητική συμμαχία μετά τις εκλογές έτσι ώστε να βγει η χώρα από την ύφεση μέχρι τα τέλη του 2013» αναφέρουν οι FT ωστόσο οι ψηφοφόροι έχουν άλλη γνώμη.

«Η πλειοψηφία φαίνεται πως στηρίζει τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις…».
Μάλιστα, η εφημερίδα εκτιμά ότι «ακόμη και εάν τα δύο κόμματα ωστόσο κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, πιθανότατα θα έχει μικρή διάρκεια ζωής».

Οι Financial Times επισημαίνουν το δύσκολο έργο της νέας κυβέρνησης, η οποία «θα πρέπει να νομοθετήσει νέα μέτρα 11 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο βάσει του δεύτερου μνημονίου».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: